Официално: Дербито Левски - Локомотив (Пловдив) се отлага


Официално: Дербито Левски - Локомотив (Пловдив) се отлага
Снимка: Официален сайт на Левски

1584 0

Дербито между Левски и Локомотив (Пловдив) от 8-мия кръг на Първа лига очаквано бе отложено зарази големия брой заразени с коронавирус в лагера на "сините". Двубоят трябваше да се изиграе тази събота от 17:30 часа на "Георги Аспарухов", но от Българския футболен съюз взеха решение да го отменят. 

В последните няколко дни куп футболисти на Левски дадоха положителни резултати за коронавирус, а днес от "Герена" обявиха, че спират тренировъчния процес. С оглед на многото заразени играчи БФС трябваше да отложи срещата, както стори и с още един мач от кръга в Първа лига.

Левски е в очакване на новия си (стар) наставник Славиша Стоянович, който ще поеме отбора след раздялата с Георги Тодоров. Специалистът обаче ще трябва да почака излекуването на неговите футболисти, преди да започне работа с тима.

Ето какво гласи съобщението на БФС:

На база представени индивидуални PCR - тестове на състезатели и треньори от ПФК „Левски“ Сф, Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са 11 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК „Левски“ Сф, срещата от XII – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Левски“ Сф – ПФК „Локомотив 1926“ Пд насрочена за 07.11/събота/2020 г от 17.30 часа се отлага.

Междувременно стана ясно на коя дата ще се играе голямото дерби между ЦСКА и Левски (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички