Александър Томов: Намесата на Бойко Борисов фалира ЦСКА


Александър Томов: Намесата на Бойко Борисов фалира ЦСКА

10343 0

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов твърди, че премиерът Бойко Борисов е отговорен за фалита на ЦСКА, както и за тежкото финансово състояние, в което се намира Левски. В интервю за предаването "Студио Actualno" бившият президент заяви, че е имало удар по бизнеса, който той управлявал, свързан с финансирането на ЦСКА, а по подобен начин е станало и с Васил Божков и Левски.

"След това се пристъпи към силово отстраняване на Александър Томов като собственик и президент. Защо се е случило, попитайте Борисов: защо се намесва, защо отнема бизнеси, защо постига рушветчийски договори. Аз нямам страх да го кажа. И това не е единственият случай. Оттук-нататък Борисов има директна намеса. Двама юнаци, чиито имена няма да спомена, станаха собственици на ЦСКА и след това умишлено фалираха ЦСКА, отстъпвайки шампионска титла на Домусчиев. Ако те са искали да развиват ЦСКА, а не да я фалират, защо са я взели", попита риторично Александър Томов.

"Когато съм бил отстранен, съм оставил ЦСКА с шест точки пред Лудогорец и съм излязал, защото нямаше как да издържа финансово. Аз съм все пак последният президент на ЦСКА, който е шампион с ЦСКА. Самият Борисов, който е направил така да има две ЦСКА-та, защото той е лично отговорен за това, че има две ЦСКА, което е срамно, това си е за сметка на него", категоричен бе Томов.

По отношение на случващото се с футболния Левски, Томов обясни, че то прилича на случващото се в ЦСКА по отношение на намесата на политически процеси. "В единия случай Борисов се намесва и прехвърля стадиона, преди да се извърши търгът, и ЦСКА, за да не отиде в ликвидация, той го прехвърли на Гриша Ганчев. По този начин търгът пропадна. В случая с "Левски" той (Борисов - бел. ред.) натиска Божков да влезе в "Левски" и след това Божков бива ударен по някакви причини, които във всички случаи Борисов и неговият кабинет имат пръст", изрази мнение Томов. Той заяви, че естествено Левски е изпаднал в това положение, в което е, след оттеглянето на Васил Божков.

Цялото интервю с Александър Томов може да гледате ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички