Заразените с коронавирус футболисти на Левски вече са 13


Заразените с коронавирус футболисти на Левски вече са 13
Снимка: Официален сайт на Левски

3568 0

Заразените с коронавирус футболисти на Левски вече са 13, след като от клуба са направили нови тестове. Във вторник "сините" съобщиха за шестима заразени с вируса, а днес нови седем играчи са дали положителни проби за COVID-19. Освен тях са заразени и четирима служители на клуба.

Това означава, че почти със сигурност мачът с Локомотив Пловдив на "Герена" тази събота ще бъде отложен. По протокол, ако има над 10 заразени футболисти в един отбор, двубоят трябва да бъде отложен. Единствената възможност да се проведе срещата е в случай, че няколко футболисти се излекуват и дадат две отрицателни проби преди мача.

Ето какво написаха от Левски на клубния си сайт:

Днес, 5 ноември спортно-техническия щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ преминаха извънредни PCR тестове за COVID-19 след шестте положителни проби от началото на седмицата. По протокол клубът бе длъжен да направи нови тестове, а тренировъчния процес и мачовете да се подновят при два последователни отрицателни теста.

След направените изследвания днес още седем футболисти от представителния отбор и четирима служители на клуба са с положителен тест за COVID-19. След получаване на резултатите те са поставени под карантина.

Днес БФС отложи един от мачовете от 8-мия кръг в Първа лига заради голям брой заразени с коронавирус (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички