Втора контрола - същият резултат: Левски отново записа хикс в Турция! (СНИМКИ)


Втора контрола - същият резултат: Левски отново записа хикс в Турция! (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5109 0

Левски завърши 1:1 и във втората контрола на турска земя по време на зимната си подготовка. Футболистите на Станимир Стоилов се изправиха срещу чешкия Бохемианс и въпреки че имаха голямо игрово преимущество в хода на срещата, не успяха да се поздравят с първа победа за годината, макар и в неофициален мач.

Дебют направи последното ново попълнение Келиан ван дер Каап, който прекара 45 минути на терена. Бразилецът Цунами също започна като титуляр и се отчете с някои добри отигравания в нападение и защита. 

С изключение на края на първото и началото на второто полувреме, "сините" бяха по-добри от своя съперник и организираха редици хубави атаки, но за пореден път завършващият удар бе проблемен. Пламен Андреев пък блесна с няколко чудесни спасявания и показа, че може да бъде достоен заместник на Николай Михайлов. 

Ето как се разви приятелският двубой в Турция, който ще се запомни и с две греди:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски влезе малко по-добре в мача от своя противник. В 4-ата минута Драган Михайлович опита удар от границата на наказателното поле, но той бе блокиран. Малко след това Радослав Цонев копна хитро топката зад защитата, а Билал Бари бе фаулиран от вратаря и това беше чиста дузпа, но бе маркирана засада при извеждащия пас. 

Натискът на "сините" даде резултат в 13-ата минута, когато Бари се възползва от грешка в отбраната на чехите и останал на чиста позиция вкара топката във вратата - 1:0 за Левски!

В 26-ата минута футболистите на Станимир Стоилов организираха страхотна атака от дълбочина с подавания с едно докосване, а накрая Костадинов комбинира с Бари, но голмайсторът не успя да нанесе хубав удар и топката излезе в аут. Минута по-късно бразилецът Цунами се отчете с важна намеса в защита, блокирайки с крак опасен шут на Бохемианс. 

Половин час след началото на контролата нова добра атака на Левски с бързи комбинации доведе до идеално центриране в наказателното поле, но Бари скочи с една идея по-рано и остана под топката. В 39-ата минута кълбото бе сложено на главата на футболист в зелено, но горната греда спаси "сините" от изравнителен гол. 

Две минути преди края на редовното време Цунами центрира превъзходно от лявото крило, а Билал Бари този път засече топката, но левият страничен стълб му попречи да вкара второто си попадение днес. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

*Станимир Стоилов извърши четири смени - Ван дер Каап отстъпи мястото си на Денис Динев, Асен Митков на Здравко Димитров, Марин Петков на Патрик Галчев, а Цунами на Иван Горанов.

Интересно е да се отбележи, че почивката бе само 10 минути, а не 15. 37 секунди след началото на втората част Бохемианс изравни след бърза контраатака, завършила с изстрел по диагонал в близкия ъгъл - 1:1! Малко след това чехите създадоха нова опасност, но този път Пламен Андреев се намеси решаващо. 

В 60-ата минута "синята" защита проспа подаване от дълбочина и противников играч шутира от малък ъгъл, но Андреев отново бе на мястото си. Двадесет минути преди края на мача Здравко Димитров извърши ненужен фал в центъра на терена, задържайки съперник за тениската, и получи заслужен жълт картон. 

Последва пета смяна - Антоан Стоянов се появи в игра, а Димитър Костадинов седна на скамейката. Секунди по-късно именно пред него се откри добра възможност след центриране, но вратарят на чехите спаси удара му с глава, насочен към левия ъгъл. 

В 79-ата минута Пламен Андреев показа чудесен рефлекс и с една ръка не позволи на топката да влезе във вратата му, след като се бе получил двоен рикошет. Три по-късно Радослав Цонев отстъпи мястото си на младока Николай Аранхангелов и сложи капитанската лента на ръката на Драган Михайлович. В заключителните минути Пламен Андреев се отчете с още една добра намеса, блокирайки с гърди удар от около 5-6 метра.

Стартов състав на Левски:

Пламен Андреев, Драган Михайлович, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Радослав Цонев, Андриан Краев, Асен Митков, Марин Петков, Димитър Костадинов, Билал Бари.

Коя родна ТВ ще излъчи приятелския двубой - научете ТУК

ПРЕДИ МАЧА

В първата си изява в курорта Белек Левски завърши 1:1 с полския Гурник Забже. И двете попадения паднаха в края на срещата, а за "сините" точен бе Хосе Кордоба от дузпа. Подробности за сблъсъка с отбора на Лукас Подолски можете да прочетете в този линк!

Кой е днешният съперник?

Бохемианс (Прага) е основан през 1905 година.

Най-успешният период в историята на клуба са 80-те години на ХХ век, когато печели единствената си шампионска титла – тази на Чехословакия през сезон 1982/83 година, стигайки и до финал за Купата на страната. През сезон 1984/85 Бохемианс печели второто място в шампионата. Най-високото постиижение на чешкия клуб в европейските клубни турнири е полуфиналът за Купата на УЕФА през сезон 1982/83 година, който губи от белгийския Андерлехт.

Клубът завърши на 10-то място във Висшата лига на Чехия и стигна до 1/8 финалите в турнира за Купата на страната миналия сезон. След първия полусезон на сезон 2021/2022 Бохемианс е на 12-то място в шампионата и на 1/4 финалите в турнира за Купата на Чехия.

Най-голямото име в историята на Бохемианс е това на президента на клуба Антонин Паненка, който през 1976 година носи европейската титла на Чехословакия с точно изпълнена дузпа във финала срещу ФРГ.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички