Левски започна 2022 година с равенство, "син" юноша изигра отличен мач


Левски започна 2022 година с равенство, "син" юноша изигра отличен мач
Снимка: Levski.bg

6741 0

Българският гранд Левски стартира 2022 година с равенство със седмия в полското първенство - Гурник Забже. "Сините" завършиха 1:1 в първата си контрола в Турция, а двете попадения паднаха в края на срещата.

Отборът на Станимир Стоилов изигра приличен мач в курорта Белек, в който Билал Бари се отчете с греда, а новото попълнение Цунами направи неофициален дебют. Патрик Галчев бе титуляр и остави отлични впечатления с играта си - през първото полувреме като десен бек, а през второто като ляв. 16-годишният Асен Митков също стартира от първата минута и показа, че има доста "хляб" в него. 

Гурник Забже, където играе немската легенда Лукас Подолски, поведе в резултата в 82-ата минута след груба грешка на стената при пряк свободен удар, а минути по-късно Левски получи дузпа за игра с ръка, която бе реализирана хладнокръвно от Хосе Кордоба.

Ето как се разви мачът, в който имаше и един отменен гол:

Стартов състав на Левски: Николай Михайлов, Патрик Галчев, Гьоко Зайков, Хосе Кордоба, Иван Горанов, Асен Митков, Радослав Цонев, Димитър Костадинов, Марин Петков, Здравко Димитров, Билал Бари

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута футболист на Гурник бе изведен зад "синята" отбрана и копна топката над Николай Михайлов за 1:0, но голът бе отменен заради засада в хода на атаката. В първите 15 минути играта бе предимно в центъра на терена и двата отбора не създадоха нито едно голово положение. 

В 16-ата минута Билал Бари бе близо до гола, засичайки центриране от корнер на Цонев на първа греда, но топката се отби от дясната греда. Постепенно Левски започна да натиска своя съперник и да владее инициативата, а Патрик Галчев бе много активен по дясното крило. 

В 25-ата минута Радослав Цонев опита плътен удар от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря. Малко след това Николай Михайлов се намеси решително, избивайки опасно центриране. Десет минути преди края на първата част Марин Петков стреля от дистанция, но не успя да затрудни стража на Гурник. 

В 43-ата минута бившият национал на Германия Лукас Подолски получи жълт картон за нарушение срещу Патрик Галчев в средата на терена. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

*Пламен Андреев, Андриан Краев и Драган Михайлович се появиха в игра за втората част, заменяйки Николай Михайлов, Радослав Цонев и Иван Горанов (Патрик Галчев се премести да играе по левия фланг). Капитанската лента отиде на ръката на Марин Петков! Треньорът на Гурник Забже пък пусна изцяло нова 11-торка на терена. 

Левски упражни натиск в началото на второто полувреме, а в 54-ата минута Билал Бари стреля силно по диагонал от около 17-18 метра, но право в ръцете на вратаря. След час игра Пламен Андреев блесна с хубаво спасяване, след като Хосе Кордоба не изчисти добре една топка и тя попадна у нападател на Гурник. 

В 61-ата минута новото бразилско попълнение Цунами дебютира, макар и неофициално, заменяйки Здравко Димитров. Малко след това Андреев се отличи с второ важно спасяване. Последва и още една смяна - в игра влезе 17-годишният Антоан Стоянов на мястото на Димитър Костадинов.

В 77-ата минута Марин Петков получи подаване с гръб към вратата около границата на наказателното поле и с хубаво завъртане си освободи място за шут с левия крак, но вратарят на Гурник се намеси подобаващо. Секунди по-късно Асен Митков отстъпи мястото си на Димитър Андонов, а Николай Аранхангелов замени Марин Петков. Капитанската лента премина на ръката на Андриан Краев!

Десет минути преди края на редовното време Билал Бари проби по лявото крило и влезе навътре, а накрая стреля между двама защитници - право в ръцете на вратаря. 

В 82-ата минута Гурник Забже откри резултата чрез Кравчик, който изпълни пряк свободен удар от около 25 метра, а "синята стена" се разкъса и допусна топката да премине през нея и да се озове в долния ляв ъгъл на вратата - 1:0 за Гурник!

Денис Динев също се появи в игра за последните минути от мача. В 87-ата минута главният съдия отсъди дузпа за Левски за игра с ръка на защитник в бяло, дошла след центриране на Драган Михайлович. Странно или не, зад топката застана Хосе Кордоба, който прати вратаря в обратния ъгъл за крайното 1:1!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички