Обида е Жадното да е треньор на Гомес и Обертан


Обида е Жадното да е треньор на Гомес и Обертан
Снимка: БГНЕС

2895 0

След всеки мач разочарование... След всеки мач Боримиров мрънка и се оправдава... След всеки мач "сините" фенове треперят дали нещо ще се промени... След всеки мач треньорът и директорът говорят за грешките, но всички знаят за тях, защото се виждат с просто око. От истината не може да се избяга - най-голямата грешка ще е, ако Митов не напусне веднага!

Защото с него работата е "С голо дупе таралежи да мачкаш". Този не бил готов, другият бил отскоро в отбора, третият на има-няма 10 тренировки, четвъртият контузен. Това не може да е оправдание. Кога треньорът ще отговори на въпроса защо Левски в трети пореден мач не може да върже три точни паса и да направи повече от две свестни атаки?

Обида към футбола е треньор на Габриел Обертан и Жорди Гомес да е Ники Жадното. Французинът е работил със сър Алекс, а Гомес с редица други треньори във Висшата лига. И изведнъж указания трябва да им дава бивш сервитьор и строителен работник, който не е постигнал абсолютно нищо във футбола. Усещате ли колко е несериозно?

Време е Митов да спре да се крие зад играчите, защото истината е, че това, което представи срещу Хайдук, беше ужасяващо и няма нищо общо с футбола.

Опитите на наставника да подреди отбора за пореден път се оказаха провалени. Мотивиращият фактор напълно липсваше, а уж точно там му била голямата сила. Вместо това - бавна игра без никаква идея и стратегия. Дори и след този щастлив гол за Левски и стигането до резултат, който вкарва мача в продължения, Митов не промени тактическия си замисъл. Отново не се разбра какво иска да направи.Нито видяхме прибиране в отбрана, нито тръгване в атака за второ попадение, което да нокаутира съперника. А заради празните трибуни напътствията на Митов отекваха отчетливо - освен "Айде, айде, айде" ушите ни не доловиха нищо друго. Извинете, но все пак не сме на полето с овцете.

"Гледаме напред, това е пътят", заяви Митов след отпадането. А за всички е видно, че този път води в нищото... Да, феновете искат да гледат Левски да върви напред, но след поредното "сервирано студено и сурово ястие" главите сочат в посока надолу. Ако всеки нов трансфер е крачка напред в развитието на клуба, то всеки мач с този треньор го връща с две назад.

Митов става за фен на Левски, това е вън от съмнение, но не и за треньор. И ако той не го осъзнава, то тези над него трябва да се вземат в ръце. Защото ако мачът с Хайдук беше с публика, треньорът за пореден път щеше да чуе оценката от трибуните и мощните викове "Оставка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички