Обертан идва, Обертан не идва: Олицетворението на годината за Левски


Обертан идва, Обертан не идва: Олицетворението на годината за Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

1137 0

Сензация! Габриел Обертан се връща в Левски. Обертан е свободен трансфер, все по-близо до "Герена". Обрат! Обертан не е свободен агент. Нов обрат! Левски все по-близо до Обертан. Не! Трансферът на Обертан пропадна. И така нататък...

Това в общи линии е олицетворението на 2020 година за Левски, макар и "сините" да нямат много общо с трансферните спекулации (и измишльотини) на медиите. От първия ден на годината до последния: Левски все се "лъкатуша" за радост на едни и за тъга на други. 

Миналата Коледа изненада левскарите с прокурорски подаръци за финансовия благодетел на клуба Васил Божков. Само за няколко седмици целият държавен апарат беше задвижен срещу един от най-влиятелните и "недосегаеми" бизнесмени в новата ни история. И за лош късмет - това бе "бащицата" на Левски.

"Златният дъжд" на стадион "Георги Аспарухов" внезапно спря, за сметка на мъгливото бъдеще без яснота какво ще се случи със собствеността на клуба. Мажоритарният собственик Георги Попов "забегна" към Дубай заедно с Божков, откъдето с любопитни прийоми започнаха да се подиграват с властта, а покрай нея - и с Левски.

Въпросителните около това какво ще се случи с акциите на Левски бяха за кратко потулени от ексцентричния баскетболен треньор и голям левскар Константин Папазов, който с голяма увереност тръбеше, че той ще бъде новият мажоритарен собственик. Уви - Божков не мислеше така, и реши да ги връчи на премиера Борисов с грозното "джуркане" на акциите пред Министерския съвет...

Разиграването (и подигравките) на Левски продължи във Фейсбук, където Васил Божков създаде анкета, която да определи бъдещия собственик на клуба. След оспорвана надпревара, в която бяха замесени имената на Делян Пеевски, Бойко Борисов и други видни български личности, акциите все пак станаха собственост на Наско Сираков.

Турбулентните времена на "Герена" продължиха с треньорска рокада и идването на "спасителния пояс" Георги Тодоров, а впоследствие и с раздялата с куп футболисти. Единствената константа около Левски се оказа безрезервната обич и подкрепа на феновете към любимия отбор...

"Лъкатушанията" в Левски обаче продължиха с изобилие от примери. Тити Папазов ту бе притежател на 35% от собствеността на клуба, ту не беше баш така. Спонсорите уж се приближаваха до Левски, но сякаш повече се отдалечаваха (а какви са причините е отделен въпрос)... За да се стигне накрая до споразумение с австрийската строителна компания Strabag.

Някои важни промени в клуба доведоха и до сериозен отпор от добре разпознаваеми фенове от крайните фракции, които (странно защо) се обърнаха с остри критики към новото ръководство и непрестанни атаки под път и над път. На терена пък резултатите запазиха сравнително постоянство - предимно негативни, но пък с желание за промяна.

Примерите могат да продължават до безкрай. Обертановци и Божковци - има и ще продължава да има. Въпросът е дали и кога Левски ще сложи край на тежките времена, през които преминава. Остана ни да се надяваме на една по-позитивна и успешна 2021 година. Защото "когато Левски е добре, и България е добре"...

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Светът вече уважава Кубрат, но у нас не му позволихме да празнува

През седмицата, която отмина, българите правеха най-активно две неща, по-активно и от дезинфекцирането....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама