Нова опасност: Фирмата, строила сектор "А"", входира иск срещу Левски


Нова опасност: Фирмата, строила сектор "А"", входира иск срещу Левски
Снимка: Официална FB страница на Левски

6445 0

След като Левски беше заплашен с отнемане на 3 точки от актива заради неплатени суми на мениджър, както и генерално с изхвърляне от Първа лига заради просрочени задължения, четвъртък не завършва никак добре за клуба. Стана ясно от справка в сайта на Софийски градски съд, че компанията, която построи сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", е входирала искане срещу клуба. 

По този начин се дава своеобразно начало на нова битка на ръководството на отбора, което се опитва да изчисти финансовите неуредици, завещани от предишните ръководства на тима. Фирмата "Главболгарстрой" е входирала искане, за което следва да бъде проверено от съдия и, ако молбата бъде счетена за легитимна и има правна стойност, ще бъде образувано търговски дело, обяснява сайтът "Гонг". 

Според непотвърдена информация, публикувана от вестник "Сега", исковата молба до Търговското отделение на СГС е за обявяване на Левски в несъстоятелност. Делото все още не е разпределено, след като исковата молба е входирана в последните минути на работния ден (около 16:55 часа в четвъртък следобед).

Както е известно, в началото на миналата седмица от Левски разкриха, че фирмата, построила сектора, иска да ѝ бъдат изплатени над 3 милиона лева - сума, която действащото ръководство не смята, че трябва да бъде платена, като на пресконференция пред медиите бе обявено, че клубът ще търси правата си в съда. В отговор от "Главболгарстрой" обясниха, че на "сините" им е предложен 5-годишен погасителен план на задълженията. 

Според думите на Иво Тонев от 2016 година, проектът за новия сектор "А" на стадиона на "сините" е за над 14 милиона лева, като преди изграждането на съблекалните и залата за пресконференции (общо около 700 хиляди лева) проектът е бил оценен на 11.5 милиона лева. В проекта за "Герена" е трябвало да фигурира и козирка за 1.8 милиона лева, но такава така и не беше построена.

Информацията за входирането искане идва в същото време, по което от "Нове Холдинг" излязоха с притеснителна декларазия за финансирането на Левски (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички