Павел Колев: Ако не платим сумата, може да извадят Левски от Първа лига


Павел Колев: Ако не платим сумата, може да извадят Левски от Първа лига
Снимка: БГНЕС

6350 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев на свой ред потвърди, че заплахата от лишаване на тима от точки е реална. Той дори посочи, че ако дължимата сума не бъде платена, може да се стигне до изваждането на клуба от efbet Лига. Парите, които клубът дължи, са комисиони по трансферите на Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто. Става дума за 30 000 евро.

"Левски е заплашен с отнемане на 3 точки. Върви една дисциплинарна процедура, която вече е активирана от страна на футболния съюз. Процедурата е ясна. Става дума за задължение към една агенция, която е посредничила за трансферите на Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто през 2018 г. Осъдителната присъда в спортния арбитражен съд в Лозана е от края на 2018-а, тоест преди моето идване в клуба. За не особено високата сума от 30 000 евро - 10 000 по единия трансфер и 20 000 по другия", коментира Колев пред dsport.bg.

Директорът е оптимист, че проблемът ще се реши в срок и клубът няма да пострада. Той заяви, че настоящото ръководство е било започнало да изплаща дълга разсрочено, но е спряло в един момент.

"Нещата са под контрол от гледна точка на това, че се съмнявам да бъде допуснато Левски да загуби 3 точки от актива си заради тази сума. Това би означавало да се хвърли на вятъра един положен труд от много хора в първите 6 месеца на този сезон. В постоянна комуникация сме с БФС, известени сме с писма за тази процедура, доскоро бяхме в контакт и с представители на агенцията. Бяхме постигнали договорка за разсрочено плащане, а след това плащането беше спряно от собствениците. Това е отговорът защо не е платено до този момент. Собствениците са преценили, че има други приоритети. За мен е невъзможно да се стигне до сценария с отнемането на трите точки и изпращането във Втора лига. Надявам се, че всичко ще бъде наред през следващата седмица и това задължение ще бъде погасено, както и много други", завърши той. А какво обещание даде на феновете собственикът Васил Божков вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички