Петър Ганев обясни защо пускането на членски карти е важно за Левски


Петър Ганев обясни защо пускането на членски карти е важно за Левски

1918 0

Новият член на надзорния съвет на Левски Петър Ганев, който е представителят на феновете, обяви, че от клуба ще пуснат членски карти за привържениците. Той добави, че е сигурен, че Левски ще успее да намери генерален спонсор. Най-радостната новина за него е, че най-после клубът е отдалечен от всякакви зависимости.

"Не съм си представял, че мога да бъда част от управата на Левски. Надявам се Надзорният съвет да бъде функциониращ. В момента няма нищо покрито в клуба. Това, което прави ситуацията тежка, е че в момента, в който старият спонсор излезе, клубът изпада в ситуация с голям бюджет, а всъщност няма приходна част. От там се натрупват тези задължения, които вече са над 4 милиона към хората вътре в клуба. Няма логика Левски да не си намери генерален спонсор, дори отборите от Б група имат реклама на фланелките. Ясно, е че няма да е някаква мечтана сума, както преди години", заяви Ганев пред Канал 3. 

"За мен лично членските карти са голямата тема. Това е начинът, по който феновете могат да се доближат и да станат част от клуба. Трупането на членска маса в един момент ще подготви почвата за преформатирането на целия клуб от акционерно дружество да стане собственост на своите членове и те да гласуват кой да е президент, да кажем Наско Сираков. Членските карти ще бъдат пуснати вероятно до първи септември, като имаше дебат по тази тема. Ако се бяхме класирали за Лига Европа щяхме да генерираме печалба. Отделно мачовете в чужбина носят допълнителни емоции на феновете. Аз съм оптимист и за това влезнах в тази роля. Това не означава, че не осъзнавам риска, че утре всичко може да се срине, заради текущите задължения. В момента сме в уникалната ситуация за първи път от много време клубът да с иго вземем от всякакви зависимости”

"Мисля, че следващият сезон бюджета ще бъде вързан. Трябва да се покрие тази дупка от над 4 милиона. Вариантите са няколко: трансфери, дарителски компании, абонаментни и членски карти. Очевидно от продажби на играчи клубът може да бъде спасен, но тези, които купуват знаят, че Левски е в сложна ситуация и ще натискат да се възползват максимално и да платят по-малко. Конкретно при Наско Сираков, който е силната фигура, имайки и спортно техническата експертиза той ще има думата по отношение на трансферите. Ако стартираме първенството означава, че сме преобразували бюджета с новите футболисти и сме намерили спонсори. Ако се завърти машината по-скоро ще се измъкнем от тази ситуация".

А собственикът на Левски Наско Сираков призна, че в момента не може да обещае и 1000 лв. заплата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички