Разкриха вероятния източник на средствата, с които Левски плати по 1 заплата


Разкриха вероятния източник на средствата, с които Левски плати по 1 заплата
Снимка: levski.bg

8468 0

Щастливата новина от последните дни в Левски - изплащането на заплати за играчи и служители, е станала факт благодарение на средства, дошли от 2 направления. По-сериозната сума е получена от последния транш за телевизионните права за миналия сезон, както и първата от тези за новата кампания, твърди dir.bg.

Става дума за сума от около 400 000 лева. Ръководството на столичния гранд я е изискало по-рано от предвиденото, което не е прецедент, защото е правено в минали години и за други клубове. "Сините" са получили и 50 000 лева фиксиран бонус за достигането до полуфинал за Купата на България.

Интересно е да се отбележи, че преди свиването на бюджета, на Левски са нужни около 800 000 лева, за да се покрият всички заплати за месец в клуба. Сега персоналът на клуба е получил по 1 от дължимите им 4 заплати.

Има и нещо куриозно в тази ситуация, ако тя отговаря на истината. Излиза, че на този етап клубът от "Герена" е спасен временно с парите от тв правата, срещу които протестираше и за чието преразглеждане настояваше. А откъде се очаква в Левски да влязат още милион лева вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама