Завърналият се Баждеков: Феновете извиваха ръцете на ръководството


Завърналият се Баждеков: Феновете извиваха ръцете на ръководството
Снимка: БГНЕС

1612 0

Завърналият се в Левски Константин Баждеков даде интересно интервю за БНТ, след като беше приет като нов член на Управителния съвет на "сините". Бившият финансов директор на тима беше категоричен, че преди години е оставил клубът в много добра ситуация, а завръщането му е продиктувано от отличните взаимоотношения, които има с Наско Сираков - новият собственик на Левски. 

"Ние с Наско си имаме доверие от много години. Не съм го подвел, нито той мен. Радвам се, че ме покани в Левски. Беше ме срам от драмите с акциите, но те са история. Левски беше превърнат в кауза на моя живот. Никога не бяхме допускали отборът да стигне до такава ситуация. Като напуснах Левски, го оставих със споразумения към НАП, които сме обслужвали. Някои пъти сме си позволявали непремерени разходи. Всички, които са идвали в Левски, са дошли с желанието да направят нещо добро. Грешки са допускани, защото са били подвеждани или са слушали съветите на некомпетентни хора", сподели Баждеков. 

Той коментира и разделението между феновете и вярва, че това е един от най-големите проблеми, които трябва да се разрешат при "сините", за да оцелее клуба. 

"Трудно преживях времето без Левски. На всички ни се иска пак да сме шампиони и редовни участници в Европа. Разделението на феновете е голям проблем. През последните години то ескалира. Това е най-лошото нещо и трябва да се преодолее. Всеки трябва да загърби своите лични претенции, за да оцелее Левски. Всеки трябва да се замисли и направи своите отстъпки в името на Левски. Имало е много случаи, в които се е опитвало, чрез други средства, феновете да извиват ръцете на ръководството", коментира Баждеков.

"Много трудно се води разговор с човек, на когото му дължиш пари. Трябва да убедиш другата страна, че имаш възможност да си изпълниш отговорностите. Много от хората, които минаха през Левски, станаха популярни благодарение на клуба. Вярвам, че Левски ще се изправи на крака и отново ще полети", допълни новият човек в УС на сините.

Междувременно, на "Герена" има индикации, че ситуацията може и да се подобрява, след като Георги Тодоров обяви, че съвсем скоро играчите на Левски ще вземат пари (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички