Николай Михайлов с интересно постижение в Левски - подгони баща си и дядо си, но Димитър Иванков няма стигане


Николай Михайлов с интересно постижение в Левски - подгони баща си и дядо си, но Димитър Иванков няма стигане
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3081 0

Титулярният страж на Левски Николай Михайлов продължи с доброто си представяне през сезон 2021/22 в Първа лига и в сблъсъка срещу Пирин Благоевград, когато за пореден път не допусна гол в своята врата.

Това бе мач №11 за него, в който запази "суха мрежа", а заедно с колегата си под рамката на вратата на Черно море - Иван Дюлгеров, си поделят първото място по този показател през настоящата кампания!

Интересно е да се отбележи, че 33-годишният Михайлов се превърна в 15-ия вратар в историята на "сините", който успява да опази вратата си в двуцифрен брой срещи в рамките на един сезон в българското първенство. 

Нещо повече - той 'подгони' в тази класация баща си Борислав и дядо си Бисер, които са стигали до "кота 12" в своите кариери на стадион "Георги Аспарухов"...

Рекордьор по този показател на "Герена" е Димитър Иванков, който през 1998/99 не е допуснал гол в общо 21 мача на Левски!! Неговото постижение обаче няма как да бъде подобрено или поне не сега, тъй като тимът на Станимир Стоилов ще изиграе общо 8 или 9 мача до края на сезона (6 за първенство, 2 за Купата на България + евентуален финал, ако успее да отстрани Лудогорец след двата полуфинални сблъсъка за трофея).

Вижте ощеКакво трябва да се случи, за да остане Филип Кръстев в Левски - говори агентът му Николай Жейнов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички