Бившият играч на Левски Станислав Иванов за Станимир Стоилов: Някой ден може и да работим заедно


Бившият играч на Левски Станислав Иванов за Станимир Стоилов: Някой ден може и да работим заедно
Снимка: БГНЕС

2154 0

Бившият футболист на Левски и настоящ на американския Чикаго Файър - Станислав Иванов, даде интервю пред "Sportal", в което говори за националния отбор на България, работата на Станимир Стоилов на "Герена" и случващото се зад Океана.

22-годишният българин намекна, че се надява да получи повиквателна от Ясен Петров:

"Не съм говорил с Ясен Петров. Миналата година бях на един лагер и само тогава съм разговарял с него, но след това не сме се чували. За националния отбор разстоянието никога не е проблем. Дали ще пътуваш 10 часа или 20 часа, няма значение. Когато става въпрос за националния отбор, всеки един футболист иска да защитава цветовете на родината си, но това не зависи само от мен. Моята работа е на терена. Смятам, че се представям добре от началото на сезона и ако той има нужда от мен - ще бъда извикан в националния отбор".

"Искам да кажа, че Мъри Стоилов е треньор, който извлича максимума от всеки един футболист. Отборът играе все по-добре и затова феновете се завърнаха по трибуните. Всеки един футболист, не само младите, ще има само ползи от работата си с такъв специалист. Никога не се знае какво ще стане. Някой ден може и да работим заедно", загатна Иванов.

"Липсва ми атмосферата от феновете на Левски. Тук не е същото. Идват минимум по 30 000 души на мач, но атмосферата е съвсем различна. Искам да пожелая на феновете на Левски футболистите да ги зарадват тази година с купа, а дай боже през следващата и с нещо повече".

През настоящия сезон в американската МЛС, който започна наскоро, Станислав Иванов е взел участие в 5 мача на Чикаго Файър и се е разписал веднъж.

"Специално тази година нивото в МЛС е много високо. Вие сами виждате какви футболисти се привличат и от какви отбори идват. Звезди, които допреди 6 месеца са играли във Висшата лига и италианското първенство. Нивото е доста добро, защото тези футболисти вдигат класата на отборите. За мен е удоволствие да играя с такъв футболист като Шакири. На първо място той е и мой приятел в живота. Сприятелихме се за малкото време откакто е тук, но наистина е страхотен футболист и човек. Доста помага на отбора. Доста земен човек е", разкри роденият в Габрово нападател и добави:

"Имаме шест фитнес и кондиционни треньора, да не кажа и повече, които работят с всеки един индивидуално. Преди да дойда бях скептично настроен към МЛС, но като виждам какви футболисти идват и тепърва ще идват... Преди 10 години са идвали футболисти, които са били в края на кариерата си, но вече не е така. Лигата се разраства и идват играчи в пика на кариерата си, какъвто е и случаят с Шакири, който е на 30. До няколко години ще има още по-големи звезди в МЛС".

Вижте още:

Майкъла отсече: ЦСКА са много слаби! Левски е с два пъти по-малък бюджет, но феновете са зад клуба...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички