Николай Костов спечели 9 от 11 с Левски, НО: Къде е "уловката"?


Николай Костов спечели 9 от 11 с Левски, НО: Къде е "уловката"?
Снимка: БГНЕС

6133 0

Николай Костов се завръща в Левски - над 10 години след първия му престой в отбора. Костов дебютира като старши треньор на "сините" на 13 ноември 2011 година и води тима за последно на 25 март 2012 година.

За този период от малко над четири месеца Костов минава през 11 двубоя, като се справи доста добре, записвайки победа в 9 от тях. Той все още няма равенство като наставник на "сините", тъй като в останалите 2 срещи допуска поражения (в единия случай е след паритет в редовното време и последвали продължения).

Николай Костов няма победа с Левски срещу отбор от топ 6

По-детайлен преглед върху онзи сезон обаче показва любопитна тенденция. Костов така и не е водил Левски срещу отбор, който в края да е попаднал в топ 5 на подреждането (класирането тогава: 1. Лудогорец, 2. ЦСКА, 3. Левски, 4. Черноморец, 5. Литекс).

Единственият сблъсък с тим, който финишира в топ 6, е срещу Локомотив Пловдив, макар и той да е за Купата на България. Именно там идва и поражението след продължения. В редовното време четвъртфиналът завършва при 1:1, но в 91-вата минута Здравко Лазаров осъществява пълния обрат (след като в 90-ата минута Михаил Венков бе изравнил секунди преди края).

Другото поражение е от Миньор Перник (9-о място в крайното класиране) - мач, след който Костов напуска. Победите пък са записани срещу следните тимове, заемащи съответните места: Берое (10-о), Видима-Раковски (14-о), Банско (не е част от елита), Светкавица (16-0), Етър (не е част от елита), Черно море (7-о), Монтана (11-о), Ботев Враца (12-о) и Славия (8-0).

А как и защо макар и не уволнен първият престой на Костов в Левски приключва след 11 мача (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички