Николай Костов: Сякаш Бог гледа и помага, не трябва да ни зачеркват срещу Айнтрахт


Николай Костов: Сякаш Бог гледа и помага, не трябва да ни зачеркват срещу Айнтрахт
Снимка: БГНЕС

4536 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов бе изключително щастлив и доволен след победата с 2:1 над Апоел Беер Шева. Чрез нея "сините" си осигуриха плейофни сблъсъци за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу германския Айнтрахт Франкфурт.

Костов обясни, че след гола Левски е трябвало да заиграе по-дефанзивно, защото е отслабнал в средата на терена и защото нападателите се изморили. Той призна и че Роналдо е трябвало да бъде заменен, но Уелтън е получил крампи и напуснал вместо него.

"Много е сладка победата. Сега е моментът да поздравя нашите привърженици, които от първата до последната минута бяха нашият 12-и играч. Поздравявам и нашите играчи, които играха в този мач доста умно. Стана такъв мач, какъвто очаквахме, тъй като противникът не е за подценяване. Не очаквахме да победим в последната секунда, не успяхме да задържим гола преднина, тъй като в последните минути заложихме на по-дефанзивна игра. Щастливи сме, че победихме, това е денят на Левски.

Отслабнахме в средата на терена, изтощиха се нападателите и трябваше да отстъпим, да не играем авантюрно, а да играем на резултат, така се разви самият мач. Точно така - Роналдо беше готов за смяна, но заменихме Уелтън, който получи крампа. Като че ли Бог гледа отгоре и помага" - започна Костов.

Костов: В края играчите на Апоел едва вървяха

Запитан дали в потенциални продължения Апоел Беер Шева е нямало да изглежда по-добре от Левски заради физическата подготовка, специалистът отсече, че играчите на израелския тим "едва са вървели в края на срещата".

"Неслучайно отложихме мача с Пирин, за да си отдъхнат играчите. Футболистите на Апоел също се изтощиха, едвам вървяха в края, затова и си наложихме волята. Нашият млад отбор издържа по-добре физически. Невероятна обстановка създадоха нашите привърженици. Даже голът на Роналдо е награда за тях. Тази победа не е само на нашите футболисти, а и на нашите привърженици.

Няма как да говоря отсега за това по какъв начин ще излезем срещу Айнтрахт. Въпросът е, че достигнахме дотук. Това ще бъде добър тест, имаме си своите шансове, не трябва да ни зачеркват. Убеден съм, че футболистите ни ще бъдат възстановени, надявам се на добра игра и добър резултат" - завърши Костов пред "Диема спорт". Героят Роналдо пък определи случилото се като най-хубавия ден в живота му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички