С голяма драма, но заслужено: Левски стигна до Айнтрахт Франкфурт на прага на групите на Лигата на конференциите (ВИДЕО)


С голяма драма, но заслужено: Левски стигна до Айнтрахт Франкфурт на прага на групите на Лигата на конференциите (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

12141 0

Левски ще играе в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу Айнтрахт Франкфурт! Това стана факт, след като "сините" победиха с 2:1 Апоел Беер Шева на препълнения стадион "Георги Аспарухов".

В реванша от третия квалификационен кръг успехът бе донесен в последните секунди, като героят бе познато име - Роналдо, който отново вкара в самия край на срещата. Преди това Уелтън бе извел Левски напред в резултата след прекрасна асистенция от Патрик Габриел-Галчев (15'), а Йоан Стоянов бе изравнил след красиво воле извън наказателното поле (79').

Както в първия мач, така и този път "сините" бяха по-добри и заслужено стигнаха до победата. Гостите от Беер Шева разчитаха повече на агресия и футболни провокации, като бяха съвсем близо до развой отвъд редовното време.

Вратарят на Левски Пламен Андреев допусна първи гол в европейските клубни турнири от 349 минути насам (без продължения), но това остава на заден план.

Първият мач срещу Айнтрахт Франкфурт ще се състои на 24 август на стадион "Георги Аспарухов". Реваншът е седмица по-късно в Германия. "Сините" ще могат да отпочинат преди първия сблъсък, след като отмениха ангажимента си в Първа лига срещу Пирин Благоевград.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да е изминала и минута игра Кордоба изведе Уелтън с отлично дълго подаване. Бразилецът стигна топката близо до аутлинията, влезе навътре и стреля силно, но топката мина над напречната греда.

Левски продължи да бъде по-активен в играта с топка в началните минути. В 8-ата първо Дарлан стреля извън наказателното поле, но ударът му бе блокиран, а след това и Митков директно изстреля отбитата топка, но не придаде сила и тя попадна в ръцете на Марсиано.

В 11-ата минута Апоел стигна до първи добър шанс след отлична изява на родния национал Йоан Стоянов. Той се пребори за спорна топка, след което стреля отдалеч с по-слабия си ляв крак, но Димитров успя да отклони в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

15' - 1:0! След четвърт час игра Патрик Габриел-Галчев показа техника вдясно, справи се с опонент и центрира с по-слабия си ляв крак. На втора греда намери напълно непокрития Уелтън, който бе на скорост и с глава отблизо не остави шансове на Марсиано.

В минутите след гола темпото на игра спадна, а Левски остави съперника да играе повче с топката.

Постепенно гостите започнаха да атакуват по-често. Йоан Стоянов бе целта в наказателното поле след остро центриране, което попадна зад централния нападател. Кордоба обаче се ориентира добре и спря топката, преди да стигне до българина.

В 42-рата минута Димитров и Кордоба предотвратиха много сериозна възможност за гол, след като топката стигна в наказателното поле до играч на гостите, който стреля от непосредствена дистанция, но удаът му не мина.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част видимо гостите от Беер Шева търсеха повече попадението. Те се ограничиха до няколко изстрела отдалеч, които нямаше как да затруднят Андреев. "Сините" пък загатнаха, че ще чакат своите шансове и че могат да се възползват във всеки момент.

До средата на полувремето играта остана накъсана и Апоел така и не успяваше да постави под натиск опонента. В същото време Левски се бранеше компактно и не допускаше грешки. Преимуществото на гостите от Беер Шева се изразяваше единствено в притежанието на топката. В рамките на минута, в средата на частта, двамата крайни бранители на Апоел си изкараха по един жълт картон.

В 73-тата минута Гордана извърши грубо нарушение, въпреки че вече имаше жълт картон още от първото полувреме. Футболистите на Левски имаха сериозни претенции за втори такъв и изгонване, но главният съдия го пощади.

Пет минути след това Апоел създаде нещо по-опасно. Бадаш стреля извън наказателното поле, но Пламен Андреев се намеси добре и изби в ъглов удар. След неговото изпълнение обаче топката бе избита и последва удар отдалеч.

79' - 1:1! След отбита топка от ъглов удар Йоан Стоянов стреля от воле извън наказателното поле и изравни с красив гол.

В последните секунди от редовното време Галчев стреля мощно отдалеч, но ударът му не намери очертанията.

90+6' - 2:1! След блокиран изстрел от средна дистанция топката застана на пътя на Роналдо, който от наказателното поле я прати в мрежата.

Преди Левски - Апоел Беер Шева

След равенството с Апоел Левски изигра и един мач в Първа лига. В него умората си пролича и отборът не се представи на показаното от началото на сезона ниво, но въпреки това се добра до минимална победа с 1:0, като събра 9 точки след 5 изиграни мача.

Апоел Беер Шева пък все още не е започнал с мачовете от първенството на Израел. То започва в края на месец август (по план първата среща за тима е на 26.08).

В българския отбор са оптимисти за реванша и вярват, че ще се справят със съперника. Лошата новина за Николай Киров е, че Жереми Петрис е аут за мача поради травма. Марин Петков също е с проблеми, но Кристиан Димитров вече е възстановен.

Това ще бъде втори мач в историята между тези съперници, след като първият бе преди седмица. Фаворит в срещата, а вече и в целия сблъсък, е Левски, който първоначално бе в позицията на аутсайдер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички