Николай Костов обеща Левски да се бори за титлата и похвали възпитаниците си (ВИДЕО)


Николай Костов обеща Левски да се бори за титлата и похвали възпитаниците си (ВИДЕО)
Снимка: levski.bg

3021 0

Николай Костов говори пред клубната телевизия на Левски часове преди старта на Първа лига за "сините" срещу ЦСКА 1948. Специалистът разкри, че отборът му ще се бори за титлата и посочи, че клубът ще вземе двама полузащитници.

Голямата цел

"Със сигурност сме по-готови, отколкото в началото на подготвителния период. Амбицирани сме да се представим добре в шампионата, да го спечелим, винаги да излизаме достойно от всеки един двубой, за да можем да изглеждаме достойно в очите на нашите привърженици и ръководители", започна Костов.

"Мисля, че до голяма степен свършихме добра работа. Най-важната задача беше да се сработим с играчите, да представим философията, която ще изповядваме и да предложим базисните принципи на тази философия, която е базирана на владеене на топката".

Стилът на игра

"Има разбиране от играчите. Вече не мислим толкова елементарно да превземем вратата на противника. Играта ни е базирана на много подавания, които имат цел да разместват противника. Имаме все по-добри взаимодействия. Качеството на играта се подобрява с качеството на подаванията. Мисля, че добре се справяме с това да подобряваме играта във всички аспекти".

"Усещам и виждам голямо желание от нашите играчи. Имаме много млади футболисти. Обръщам се към публиката с апел да подкрепят отбора, за да може да имаме някакъв колективен оптимизъм и да трупаме увереност с победите, които предполагам, че ще имаме. Няма да победим всички, но мисля, че този оптимизъм ще зарежда нашите играчи и ще могат да бъдат по-уверени в предстоящите мачове".

Обещания за селекцията

"Запазихме гръбнака си. Това беше най-важното. Да запазим това, което имаме, да го оценяваме. Всички привърженици да бъдат спокойни. Ще привлечем двама футболисти. Полузащитници. Избрали сме си вече футболистите, има разбиране от всички страни, така че малко търпение", посочи още Костов.

"Много е важно за нас винаги да имаме свежи футболисти, които да излизат от школата. Школата на Левски е доказана и винаги дава добри футболисти, това е актуална тема и винаги ще бъде в развитието на ФК Левски. Обръщаме се към тази тема така, както винаги са го правили всички треньори. Даваме път на младите. Изчакваме да видим кога е най-правилният момент и за кого".

"По принцип най-лесно се работи с младите футболисти. Те винаги са готови да изпълняват това, което им се дава като задачи. Имаме добър колектив. Оптимист съм, че нашият колектив ще става все по-добър".

Откриващият мач с ЦСКА 1948

"След мача с АПОЕЛ похвалих ЦСКА 1948. Те разполагат с голяма група млади футболисти и се развиват добре. Играят все по-успешно и резултатно. Сега вече навлязоха нови футболисти и сме малко дезинформирани за основния състав. Даже не можем да направим анализ на противника преди първия мач. Доста играчи се промениха. В хода на подготовката постоянно променяха основния състав".

"Изцяло съм фокусиран върху нашия отбор. Имам наблюдение в развитието на останалите отбори. Ще се подготвяме мач за мач, за да сме по-точни и да няма разсейване и да отклоняваме мислите си".

 Европейските сблъсъци

"По всяка вероятност няма да наблюдаваме на живо мача на евентуалния ни първи съперник в евротурнирите. Ако влезем в груповата фаза, ще имаме повече възможности за наблюдение. Сега е по-добре да се фокусираме върху началото на шампионата. Когато му дойде времето за мачовете в ЛнК, тогава ще сме концентрирани върху противниците си".

"Имаме амбиции да направим такъв отбор, че всички да искат да гледат Левски – не само нашите привърженици. Амбицирани сме да развиваме добър футбол, комбинативен, да сме непредсказуеми, да не разчитаме само на грешки. Това е нещо, което е като цел. Всичко трябва да бъде съпътствано с добри резултати. Няма как да ги получим без добра игра. Амбицирани сме да покажем на нашите привърженици, че сме достойни да се борим за шампионска титла и всеки един мач да излизаме достойно срещу всеки един противник", завърши Костов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Валери Божинов разкри, че Николай Костов се допитва до него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички