Николай Костов: Без основни играчи имаме друг облик, прощаваме на Краев, когато греши


Николай Костов: Без основни играчи имаме друг облик, прощаваме на Краев, когато греши
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1383 0

Треньорът на Левски Николай Костов беше в добро настроение и говори обстойно след победата над Локомотив (Пловдив) с 3:0 в Първа лига. Той похвали своя тим, коментира завръщането на Уелтън и Цунами, сподели очакванията си от мача за Купата срещу Хебър.

Играта срещу Локомотив

Искрено се надявам да се работи по-лесно и съм сигурен, че ще бъде така, защото имаме играчи, които се възстановяват. С тях присъствието на Левски е съвсем различно. Мисля, че заслужено победихме днес отбора на Локомотив - един от най-добре играещите с топката. И мисля, че през първото полувреме подходихме много правилно, като разчитахме на висока преса и активна игра, за да може да покриваме играчите в предни позиции на съперника.

Не дадохме почти никакви възможности за контраатаки или бързи атаки на противника, с което си свършихме работата. Имахме и щастието да отбележим два гола.

Естествено, тази активна игра е разход на много енергия. През второто полувреме имахме задача да бъдем по-организирани в дефанзивен план, да затворим пространства в средата на терена, с което дадохме инициативата на Локомотив.

Поздравявам нашите играчи за заслужената победа, стараха се през целия мач. Имаше много надхитряния, много единоборства и борба за втора топка.

Уелтън и Цунами

Това са лидерите на нашия отбор, да не изреждам имена, за да не засегна някого. То е ясно, че когато нашият отбор е без основни играчи, имаме друг облик - не можем да играем така активно и да пресираме противниците високо, това, което искаме. Радвам се, че полека-лека се възстановяват и ще можем да завършим добре шампионата.

Играта при статични положения

Като цяло съм доволен, защото и друг път сме отбелязвали при стандартни положения, имаме и някои други заучени комбинации. Стараем се да създаваме напрежение пред противниковата врата. Мисля, че имаме успешна игра от атака при стандартните положения.

Андриан Краев

"Краев е много важен, ценен наш играч, когато е концентриран, когато се отдава за отбора. Вие виждате, че дори когато греши, му прощаваме грешките, защото те изглеждат по различен начин. Тук мисля да спра да говоря, защото това е тема, която може да разчувства някого, да се възползва от нея някой. По-добре да си останат за нас тези неща.

Мачът с Хебър

Да, изострено е вниманието за всеки един мач. Ние изостанахме с точките, причините са обективни и субективни, няма как да направим пълен анализ. Надявам се оставащите два мача да ги изиграем достойно и да ги спечелим, за да върнем усмивките на нашите почитатели.

Кордоба и Джемили

Възможно е да се върнат на разположение, играчите се възстановяват и мисля, че с тях ще бъдем по-силни и по-уверени.

 

Престрелки между феновете
Ще оставя този Ваш въпрос без коментар, защото два пъти взех отношение по темата и предпочитам да не го правя повече, защото моите думи не се приемат така, както аз искам, и съм неразбран. 

Престрелки между феновете

Ще оставя този Ваш въпрос без коментар, защото два пъти взех отношение по темата и предпочитам да не го правя повече, защото моите думи не се приемат така, както аз искам, и съм неразбран. 

 

А ето защо Локо (Пд) загуби днес според Александър Томаш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички