Край на кошмарната серия! Левски победи в елита за първи път от октомври, а Уелтън се завърна с гръм и трясък (ВИДЕО)


Край на кошмарната серия! Левски победи в елита за първи път от октомври, а Уелтън се завърна с гръм и трясък (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4019 0

Левски най-накрая победи в Първа лига, след като постигна успех с класическото 3:0 над Локомотив Пловдив у дома на "Герена". Възпитаниците на Николай Костов сложиха край на "черна" серия без победа, а завърналият се в стартовите 11 - Уелтън се отчете с попадение и зарадва "сините" фенове.

Чисто тактически Левски изигра добър двубой, защитавайки се добре, без да дава сериозни шансове на противника. Попаденията в мача бяха отбелязани от Кристиан Димитров (15'), Уелтън (42') и Рикардиньо от дузпа (85'). Конкретно за Локомотив Пловдив това бе шесто поредно гостуване в Първа лига без успех.

От своя страна, Левски сложи край на "черна" серия от 5 поредни мача без успех в Първа лига. Преди днешната срещу "черно-белите", последната дойде над Черно море на 22 октомври с минималното 1:0.

Левски продължава да е на шестата позиция вече с актив от 32 точки, като му предстои мач с Хебър за Купата на България. Локомотив Пловдив пък е на четвъртото място с 35 пункта и ще мери сили с Лудогорец за Купата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута се стигна до първата отлична възможност. Бабакар Дион се измъкна от Цунами и посрещна топката в наказателно поле с акробатичен удар, който обаче разтресе напречната греда на Андреев. След изпълнението обаче стана ясно, че нападателят е бил в засада. Само 2 миниути по-късно Андриан Краев си пробва късмета от свободен удар, но стреля неточно. В седмата минута Петрис успя да пробие в половината на гостите и да подаде на Уелтън, който обаче пропусна отлична възможност от непосредствена близост.

Все пак, Левски съумя да открие резултата на "Герена" в 15-ата минута. "Сините" получиха правото да изпълнят корнер, а подаването от него бе засечено от бранителя Кристиан Димитров, който с глава насочи топката към вратата, а тя се тупна коварно пред Динко Хоркаш и влезе във вратата му за 1:0.

ВИДЕО: ВИЖТЕ ПОПАДЕНИЕТО НА КРИСТИАН ДИМИТРОВ ВЪВ ВРАТАТА НА БОТЕВ ПЛОВДИВ

В 31-ата минута се откри добра възможност за Левски. "Сините" получиха правото да обстрелват директно вратата на Хоркаш от свободен удар, но опитът на Марин Петков мина над напречната греда. Домакините успяха да удовят резултата в 42, когато Асими Фадига изведе Уелтън. Бразилецът навлезе в наказателното поле на Хоркаш и с прецизен диагонален удар по земя покачи на 2:0.

ВИДЕО: УЕЛТЪН СЕ ЗАВЪРНА С ГРЪМ И ТРЯСЪК И ВКАРА ЗА 2:0

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира ударно с интересна ситуация пред вратата на "смърфовете". Дарлан се опита да се пребори за висока топка, след което падна. Валентин Железов веднага отсъди 11-метров наказателен удар, но бе повикан от ВАР отново да прегледа ситуацията и впоследствие отмени първоначалното си решение. Гостите от Пловдив опитаха да погледнат по-смело в предни позиции, но стигнаха само до един блокиран удар и изстрел на Джовани в 58-ата минута точно пред дъгата на наказателното поле, който обаче премина високо над вратата на Андреев.

Последваха още минути, в които Локомотив се опитваше да застраши вратата на Пламен Андреев, но не се случи нищо по-интересно пред младия страж. 

В 85-ата минута бе отсъдена дузпа за "сините" след нарушение на Лео Сена срещу Рикардиньо. Деветката се нагърби с изпълнението и реализира за пръв път в Първа лига от 18 септември насам. Във втората минута от доавеното време Ивайло Иванов нанесе мощен и опасен удар пред дъгата на наказателното поле, който бе точен, но Андреев изби в корнер.

СЪСТАВИ

Левски: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Цунами, Краев, Рикардиньо, Уелтън, Дарлан, Димитров, Петков, Фадига

Локо Плодвив: Хоркаш, Лясков, Портокареро, Камдем, Иванов, Де Лима Коста, Маркес, Дион, Илиев, Конте

ПРЕДИ МАЧА

Акцентът безспорно пада върху кошмарната серия от мачове на Левски в първенството. "Сините" нямат победа от 22 октомври насам, когато сломиха Черно море у дома. Оттам насетне възпитаниците на Николай Костов са записали 2 поражения и 3 равенства.

От другата страна, стои Локомотив Пловдив. Момчетата на Александър Томаш стартираха отлично кампанията, но разочароват своите фенове напоследък. "Смърфовете" могат да се похвалят с едва 1 победа, 2 равенства и 2 загуби в последните си 5 мача в Първа лига.

Двата тима премериха сили един срещу друг на "Лаута" през август. Тогава "черно-белите" успяха да вземат трите точки, побеждавайки "сините" с 2:1. Точни тогава бяха Джовани и Георги Минчев, а за Левски се разписа Рикардиньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички