Наско Сираков се извини на "синя" България и даде обещание, Борислав Георгиев разкри дълговете на Левски


Наско Сираков се извини на "синя" България и даде обещание, Борислав Георгиев разкри дълговете на Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5101 0

Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, изпълнителният директор - Даниел Боримиров, както и членът на Управителния съвет на клуба Борислав Георгиев дадоха пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", която започна в 11:00 ч. в днешния 13-и декември.

*Припомняме, че в понеделник от сдружението "Левски на Левскарите" обявиха, че взимат 10% от акциите на "сините" и отправиха сериозни обвинения по адрес на Сираков!

Извинение и обещание

"Първо, искам да се извиня на цялата "синя" общност, че изглеждахме капсулирани през последните месеци, за което аз имам сериозна вина. Много от нещата, по които се работеше, изискват пълна конфиденциалност. Но, занапред, мога да гарантирам, че всеки месец ще бъдат запознавани с всички действия, които се извършват от клуба", започна Сираков.

След това Георгиев също се извини за липсата на детайлна информация и обясни: "Когато се водят преговори с НАП, това трябва да става при медийна тишина. Също така, УЕФА стриктно следи задълженията на клубовете и нямаше как да изнасяме информация, тъй като тя би попречила на клуба да получи лицензи. Също така, не искахме да всяваме допълнителен раздор сред феновете и да изгаряме мостовете за бъдещо обединение, което е наша основна цел".

"Мярката '30 на 70' с НАП бе най-доброто, което можехме да постигнем в онзи период. Целта беше да приемем краткосрочна и средносрочна програма за прозрачно управление на клуба, каквото е нашето задължение пред "синята" общност. Шансовете да вземем лиценз без споразумение с НАП бяха нулеви. Това беше и стъпка, с която да върнем доверието от страна на евентуални бъдещи инвеститори".

Дълговете на Левски - преди и сега

"Към 1-ви март общите задължения бяха в размер на 12 029 124 лева. Главницата беше над 7 671 895 лв. и лихви 4 357 299 лева. Отделно, имаше задължения към доставчици в размер на 2 милиона и половина. Също така, от "Палмс бет" бяха предплатени вноски по спонсорски договори в размер на 750 000 лева. Увеличихме капитала, от което набрахме още 585 615 лева. От дарителска кампания пък събрахме още около 395 000 лева, които отидоха по изпълнителното дело на НАП", поясни Борислав Георгиев и продължи:

"Към 26-и ноември към НАП са внесени 2 669 154 лева текущи задължения. По главницата са внесени 2 622 645. Общо - 5 291 800 лева! Към настоящия момент дългът към НАП е под 10 милиона - 9 998 000 лева. Главница 5 000 000, лихва 4 947 000 лева. Успоредно с тези плащания успяхме да изчистим и над 700 000 лв. текущи задължения, за които бяхме осъдени. Общо към момента текущите задължения към доставчици са 1 800 000 лева. Следва да се отбележи, че в складовата наличност на нашия магазин има стока на стойност 1.4 милиона лева".

"Общо от Нова година клубът ще трябва да заплаща 279 000 лева месечно към Столична община и НАП. Казвам го, защото Левски, въпреки добрите резултати, не се е спасил. Основната цел е обединението на фенската маса", изтъкна членът на УС.

Глобите, които натрупват феновете

"Всички резултати са добри, но има и негативни обстоятелства, които влошават ситуацията в клуба. Глобите през цялата 2022-ра година са в размер на 120 хиляди лева. Тази година общо са в размер на 428 000 лева. Оставам на вас да прецените каква е причината за това. Тези 428 000 лева можем да ги внесем януари и февруари, ако постигнем споразумението за насрочване. НАП трябва да се произнесе до края на януари. Имаме уверението, че можем да получим коледен или новогодишен подарък. Ще има споразумение за разсрочване, въпросът е кога ще се случи. За финансовото състояние на клуба имаме ръст на приходите повече от 10%".

"Декември обикновено е слаб откъм продажба на билети, но предстоят коледни празници. Феновете купуват, стока има. Като цифри не мога да кажа, че ръстът е навсякъде, имаме и спад. В приходните части от УЕФА имаме ръст 54%, продажба на стоки до ноември над 13%, продажба на билети над 10%, от трансфери над 100%. Притеснително е, че имаме спад при членските и абонаментните карти. Всички знаете причините. Трябва да се преустанови малката война между феновете. Левски е на всички и не може да е залог на една личност или група от хора с различни интереси, някои от тях неясни", категоричен бе Борислав Георгиев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Ще има ли Левски нов старши треньор? Наско Сираков с категоричен отговор!

Наско Сираков каза за кого ще гласува Левски за президент на БФС - спомена Димитър Бербатов и Крушарски!

От Левски притесниха с отговор за Васил Божков, а Наско Сираков отговори кога за последно са се чули!

Наско Сираков намери сходство между Левски и Манчестър Сити - обеща входящи трансфери!

Наско Сираков уби мераците на сдружението "Левски на Левскарите"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички