"Левски на Левскарите" взима 10% от клуба, обвиниха Наско Сираков в 'тежки финансови зависимости'


"Левски на Левскарите" взима 10% от клуба, обвиниха Наско Сираков в 'тежки финансови зависимости'
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5484 0

Представители на сдружението "Левски на Левскарите" дадоха пресконференция в Пресклуб България, която стартира в 11:00 ч. в днешния понеделник, 11-и декември.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лека промяна: Левски обяви кога и за какво ще говорят Наско Сираков, Даниел Боримиров и Борислав Георгиев!

Основна тема бе случващото се в "синия" клуб през последните месеци, а Димитър Костадинов разкри, че съвсем скоро сдружението ще придобие миноритарния дял акции, който е собственост на Тръст "Синя България" (около 10%):

"На 2-ри декември се проведе среща между членовете на сдружението. На тази среща беше препотвърдена, чрез гласуване, стратегическата цел на организацията - да върнем Левски на Левскарите. Ще се борим до нейното постигане. Съвсем скоро сдружението ще придобие пакета от акции, които в момента са собственост на Тръст "Синя България. Това е символичен акт, който е първа стъпка към крайната цел - мажоритарния пакет акции", започна Костадинов.

Как ще издържат и финансират клуба?

"Ние сме учредени миналата година и оттогава сме в постоянна комуникация и водим разговори със стратегически партньори и богати хора, които са готови да инвестират в клуба срещу придобиване на миноритарни дялове, както и като рекламодатели".

Пречката

"Има една основна пречка - клубът в момента се притежава от едно лице, което е в тежки финансови зависимости от една компания, която е на входа и изхода на клуба. Затова нито една сериозна личност или компания не би участвала", обясни Димитър Костадинов, визирайки Наско Сираков, но без да споменава името му.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Пепи Димитров: Сираков лично ме помоли да звъня на левскари да гласуват, за да вземе акциите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички