Наско Сираков изригна: Договорът на Обертан е престъпление срещу Левски


Наско Сираков изригна: Договорът на Обертан е престъпление срещу Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

5814 0

Легендарният футболист и също толкова добър директор на Левски Наско Сираков призна, че няма никакви  дивиденти за клуба от факта, че договорът на бившия играч на Манчестър Юнайтед Габриел Обертан беше подновен. Както е известно, една от големите победи на новата власт на "Герена" е фактът, че крилото реши да остане при 26-кратните шампиони, но Сираков не може да си обясни огромната заплата, която той взима.

"Чувам, че Габриел Обертан сега щял да взима по 45 000 евро на месец, което е футболно престъпление спрямо Левски! Разбирам да прави разликата, но да попитам - Обертан показва ли и носи ли на Левски позитиви, които струват 45 000 евро на месец", каза Сираков в интервю пред Иван Тепавичаров от "Topsport.bg".

Сделката, подписана с Обертан, доведе до сериозен дисбаланс между неговото възнаграждение и парите, които получават останалите играчи в клуба. Преди години беше въведен таван на заплатите в Левски, докато не бъде подобрено драстично финансовото положение на "сините", а в момента Обертан взима двойно, дори тройно повече от всеки друг футболист, който се подвизава на стадион "Георги Аспарухов".

"В Левски не знаят какво правят, не разбират материята. Сега взимат Николай Михайлов, а в същото време имат петима вратари! Да, Ники със сигурност е по-добър от всички взети накуп в момента, но какво правиш с шестима вратари?! Защо не освободиш трима от тях? За какво плащаш заплати? Другото, което е - имат петима нападатели, трима, от които са чужденци, обаче ще търсят нови", обясни още Сираков. Междувременно обаче Левски представи нов мощен спонсор - подробности вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички