Глупост на Николай Михайлов закопа Левски срещу Генчлербирлиги


Глупост на Николай Михайлов закопа Левски срещу Генчлербирлиги
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5550 0

Левски загуби от Генчлербирлиги с 0:1. в приятелски мач в турския курорт Белек. Попадението за турския отбор падна в 72-ата минута. Тогава Николай Михайлов спаси опасен удар, но след това фаулира нападател и реферът отсъди дузпа. Каракас застана зад топката и се разписа. 

Срещата вървеше в равностойно темпо, като и двата отбора си размениха по няколко опасни удара. Най-близо през първото полувреме Левски беше близо до гола в 38-ата минута, когато Радослав Цонев нацели гредата от пряк свободен удар.

"Сините" до този момент имаха три равенства в контролите си. За момчетата на Станимир Стоилов остават приятелските мачове с Динамо Киев на 4 февруари и с Верес на 7 февруари.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8-ата минута Уелтън изведе Бари в наказателно поле. Мароканецът върна към Димитър Костадинов, който не отработи ситуацията по най-добрия начин.

Две минути след това турският тим опита нападение, но не се стигна до удар към вратата на Николай Михайлов. Срещата продължи в бавно темпо, като "сините" разчитаха предимно на Цунами и Уелтън. В 16-ата минута Цунами центрира към Здравко Димитров. Димитров не овладя топката.

В 21-ата минута Метахан Мерт стреля с глава след центриране от пряк свободен удар. Николай Михайлов нямаше проблеми да улови. Отново Мерт в 25-ата се опита да затрудни "сините", като изстрелът му беше неточен.

Левски настисна и Димитър Костадинов стреля, като вратарят Кьосе спаси. В следващата атака Билал Бари вкара, а голът беше отменен заради засада. Цунами в 28-ата минута центрира към Уелтън, който стреля с глава в аут. Отново той в 33-ата отправи удар в аут.

В 37-ата минута Филип Кръстев беше фаулиран пред наказателното поле. Радослав Цонев стреля в от пряк свободен удар и нацели гредата. Това беше най-чистото положение за "сините" през първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски не извърши нито една промяна в състава си за второто полувреме. В 51-ата минута Генчлербирлиги опита нападение, като се стигна до удар, който беше лесно хванат от Николай Михайлов.

В 54-ата минута Кордоба намери Уелтън, който обаче загуби топката, след като беше пресиран от двама. В 60-ата минута Юлкер Каракас беше много близо до гол за турците, като Николай Михайлов първо изби далечен удар, а след това Каракас от малък ъгъл стреля в аут.

Станимир Стоилов пусна в игра Андриан Краев, Марин Петков, Иван Горанов и Патрик-Габриел Галчев. В 63-ата минута Андриан Краев опита да изведе Петков, но без резултат.

В 67-ата игра Асен Митков също се появи в игра на мястото на Драган Михайлович.

72 - 0:1! В 71-ата Бешиги беше повален в наказателното поле след като Николай Михайлов изпусна топката след бляскава намеса, съдията отсъди дузпа. Каракас застана зад топката и вкара.

В 74-ата минута Цонев центрира към Филип Кръстев, който изпусна. В 84-ата минута Цонев пробва да стреля от пряк свободен удар и изстрелът му мина много далеч от целта. Отново той опита да стреля от далеч, но вратарят Адимаян хвана.

СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ

Николай Михайлов, Драган Михайлович, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Радослав Цонев, Филип Кръстев, Димитър Костадинов, Здравко Димитров, Уелтън, Билал Бари

ПРЕДИ МАЧА

"Сините" изиграха до този момент три приятелски мача в Белек. Първо възпитаниците на Станимир Стоилов завършиха наравно 1:1 с полския Гурник Забже. След това последва равенство при същия резултат с чешкия Бохемианс.

В третата си контрола Левски успя да измъкне точката от Марибор, след като изоставаше с 1:2 и допусна обрат от словенците.

Отборът на Генчлербирлиги изпадна от турската Суперлига през изминалия сезон. Тимът се намира на осмо място в класирането в Първа лига през сезона и е далеч от промоция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички