Мъри Стоилов: Затворихме чалготеката, време е за истината за "източването" на Левски


Мъри Стоилов: Затворихме чалготеката, време е за истината за "източването" на Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

14349 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде обширно интервю пред в. "24 часа", в което коментира актуални теми около клуба. Мъри е категоричен, че "чалготеката" на "Герена" вече е затворена, а последната стъпка към спасението на клуба е да излезе цялата истина за това кой и как е довел "сините" до ръба.

Стоилов заяви, че една от лъжите около Левски в последните години е била, че фенове са "източвали" клуба. Мъри обаче смята, че тази опорка се е споделяла само и единствено за да се прикрие некадърността на хора, работили в клуба. Треньорът на "сините" настоява да се разкрие цялата истина около този казус, както и за всичко, свързано с финансовото състояние и управлението на отбора.

Затворихме чалготеката в Левски

"Случи се, затворихме чалготеката. Футболистите на Левски нямат нужда от чалготека. Освен че им поставих задача, от друга страна аз, и цялото ръководство се отнасяме изключително грижовно към тяхното пребиваване в клуба. Имат възможно най-добрите условия – за работа, за тренировки, за подготовка, за лагери, за пътувания. И, естествено, след Нова година всички възнаграждения се получават. Такава беше договорката с основния спонсор – че след Нова година всичко ще бъде наред. И то е наред", каза Мъри пред "24 часа".

Истината за Левски

Стоилов бе попитан за нещото, което много е искал да направи в Левски през тази година, но не е успял. "Цялата истина за Левски все още не е излязла. Това е нещото, за което не успях да се преборя. Какво имам предвид? Нещата, които са се случвали през изминалите години. Цялото финансово състояние на клуба", каза Мъри.

"Мисля си, че идеята е, че по този начин по-лесно ще можем да решим наложителните проблеми за пълното спасение на клуба, и тогава да се съобщи цялата истина. Но е неизбежно, за да обявим последната стъпка за спасението на “Левски”. След нея вече трябва да се обявят стъпките за екстри и градене – за построяване на нов стадион, за подобряване на отбора…

И лъжата за Левски...

Коя лъжа за Левски бих разкрил? През годините се твърдеше, че нашите привърженици пречели или източвали клуба. Това е друга огромна лъжа, която се разпространяваше заради удобни хора, които да оправдаят своята некадърност в работата в клуба", заяви още Стоилов.

Още новини за Левски четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички