Мъри Стоилов преди първия мач на "сините": Левски трябва да стартира както трябва!


Мъри Стоилов преди първия мач на "сините": Левски трябва да стартира както трябва!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

921 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов даде пресконференция преди срещата с ЦСКА 1948 утре (9 юли). Пред медиите Стоилов засегна доста различни теми, свързани със състава на "сините".

"Нашият отбор и нашият клуб не може да си позволява несериозно отношение. Утре е денят Х. Когато Левски играе, трябва да играе гордо. След положителния сезон, играчите имат ангажимент. Всеки мач трябва да играят на 100%".

"Противникът направи сериозни положителни промени през паузата. Имат отбор на доста по-високо ниво от миналата година. С Любослав Пенев имат повече амбиции, смятам, че ще играят важна роля в първенството. Вижда се и промяна в играта – играят комбинативно, искат да се надиграват, това е положително за българския футбол".

"Би трябвало да има някаква предстартова треска. АЗ винаги се притеснявам как ще играят футболистите. Ясно е, че новият старт трябва да се защитава и да се показват добри игри. Трябва да се пробудим и да играем по най-добрия начин. Дано не ни събуждат други хора. Левски трябва да стартира както трябва. Важно е за футболистите. Когато имаш ангажимент към толкова много привърженици трябва да стартираш добре. С мотивация, желание".

"За съжаление след контролите не смятам, че може да даваме кй знае какви оценки. Ще видим след като започне първенството. Мачовете под напрежение са тези, в които играчите трябва да покажат максимален капацитет. Утре ще стане ясно колко сме готови. Евротурнирите също са на прага, трябва да покажем добро състояние. Не виждам причина да не сме в такова".

"Травмата на Ивелин е по-дълбока и сериозна от очакваното. Задълбочи се, направихме изследване. Така че – не мога да кажа конкретен срок на възстановяване, но няма да е в близките 1-2 седмици".

"Голям брой футболисти нямаме. Привлечени са кажи-речи двама. Ивелин не е нов за българското първенство. Не искам предварително да гадая как ще се представят. Моята оценка за тях ще я знаят първи. И Роналдо, и Блажевич искат да си защитят авторитета на терена. За вески нов футболист на Левски и на „Герена“ е важно как ще преодолее напрежението и как ще се представя на терена".

"Между добрата игра и трите точки, предпочитам добра игра честно казано. Видяхте, че зимата бяхме в добра посока тръгнали. Това се отрази и в първоначалния ни старт в първенството. Сега се надявам да тръгнем по добър начин също. Случайните победи гарантират спадове. Може Левски да има колебание в резултатите, даже миналаа година споменахме, че скокът е по-голям от очакваното. Но видяхме, еч се преборихме. Всяка загуба ни изхвърляше – дали от Купа или първенство. В последния мач загубихме третото място. След като си изиграл 15-20 финала на добо ниво, не виждам защо и къде трябва да се отпускаш. Тогава имаше и добра динамика, сега агресия не видях, с изключение на последните мачове, но дано има такава в първенството, някакво пробуждане".

"Смятам, че ЦСКА 1948 ще играе роля при разпределянето на евроквотите. Особено с присъствието на Любослав Пенев. Привлякоха чуждестранни и добри играчи. За мен са добри за българското първенство. Имаме неприятна откъм жребий програма. Имаме гостувания на първата шестица в три кръга. Както сега сме гости, така после ще сме домакини, не е чак толкова страшно. Винаги съжалявам, когато има спънки за пълния капацитет. Българският футбол, на фона на слабия интерес, постоянно има спирачки откъм ТВ излъчвания, публика, каквото и да е. Въпреки нашите жалби, никой не иска да ни удовлетвори. Не разбирам тия ограничения. Левски се опитва да съществува по бизнес модел. Други отбори явно не ги вълнува. Не виждам и защо тия мачове се играят при ограничен капацитет. На „Васил Левски“ ще има повече хора, това е някакво заобикаляне на правилата. Има отбори, които играят без осветление. Няма значение, няма да спра тази тема, аз ще си я повтарям. И преди 15 години говорих. При сериозния интерес към ЦСКА 1948 можеше да има добра посещаемост на по-голям стадион. Явно за някой е по-важен резултатът. Може да загубиш пред 20 000 или пред 200 човека", завърши бълраският наставник.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Къде изобразиха ликовете на Станимир Стоилов и Любослав Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички