Георги Василев за основния претендент на Лудогорец за титлата и очакванията за новия сезон


Георги Василев за основния претендент на Лудогорец за титлата и очакванията за новия сезон
Снимка: БГНЕС

1551 0

Бившият легендарен футболист и шампион на България с Левски, ЦСКА и Етър - Георги Василев, коментира какви са очакванията му преди старта на сезона в Първа лига и кои отбори ще се откроят в битката за челните позиции. Вижте кой тим определи Гочето за основен опонент на Лудогорец в битката за титлата.

"Факт е, че Лудогорец стои на върха от много години. Там организацията в клуба е на много високо ниво. Всеки знае задълженията си и ги изпълнява без проблем. В Разград имат силен отбор, добра сработеност на всички нива в клуба и финансова мощ. Това предопределя и амбициите, целите на този отбор. Качествата в първия отбор не подлежат на съмнения. Те оставят сериозна диря в нашето първенство. Надявам се, че тази година битката за първото място да е по-сериозна, да бъде по-оспорвана.

Отсега мисля, че най-сериозен опонент в борбата за спечелването на шампионската титла ще е Левски. Отборът на Станимир Стоилов израстна много последните месеци. Сините се развиха игрово, започнаха да постигат добри резултати. Те дойдоха благодарение на добрата отборна игра на всички в тима. Селекцията в Левски също не беше никак лоша. Подсилиха се и сега през паузата между двете първенства", коментира Георги Василев пред "Новспорт".

"ЦСКА сякаш изостава с тези си амбиции. Не парадират с нищо, не направиха и гръмка селекция, но това може да им бъде от полза. Особено, ако никой не ги взима насериозно и не ги слага в сметките за първите места. От край време ЦСКА играе с централен нападател, който ангажира вниманието си върху себе си. Жорди Кайседо вече го няма и дано тази липса да не се отрази на цялостното представяне на тима.

Ботев (Пловдив) може повече от това, което направи. Там също работят сериозно. Имат финансови възможности и от от тях се очаква повече. Черно море има традиции, които не нарушава и винаги се цели в челните места. Там няма звезди, но Илиан Илиев знае като опитен треньор как да вземе максимума от всеки един състезател, каза още Гочето.

"Приятната изненада или сензация може да се очаква от ЦСКА 1948. Там Любослав Пенев прави страхотни неща. Отборът не загуби нито един мач от подготовката, а и играе интересно, агресивно, резултатно. В ЦСКА 1948 има финансова стабилност, взеха и качествени футболисти и затова ще създава проблеми на останалите отбори в елита. В Локомотив (София) се работи спокойно. Но там не се губи желанието да постигнат повече от представянето през миналия сезон", завърши той.

Вижте още: Левски обяви новия си отчет

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички