Мъри посочи слабостите на Левски и се ядоса: Отложените мачове ще ги играем през 3 дни, а не през 3 месеца


Мъри посочи слабостите на Левски и се ядоса: Отложените мачове ще ги играем през 3 дни, а не през 3 месеца
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1463 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов бе видимо доволен след трудната, но сладка победа с 1:0 над Пирин Благоевград. Той не подмина и факта, че отборът му има проблем в завършващата фаза на атаката. Мъри засегна и темата с отлагането на мачовете на „сините“ заради двубоите от Лигата на конференциите.

Мисля, че победата беше заслужена. Трябваше още в първите минути  да  реализираме положенията си, за да тръгне мачът по-спокойно. Нашите слабости отново бяха в завършващото подаване и завършващия удар“, коментира Мъри Стоилов.

Ще трябва да работим. Трябва да даваме нужните указания. Трябва ни по-добра комбинативност и повече увереност в завършващата фаза. Проблемът беше, че положенията бяха прекалено чисти, за да се пропускат. Имахме добра динамика, добър ритъм, добро темпо, но трябваше завършващият удар да е по-добър“, отчете специалистът.

С оглед, че в първите две домакинства отборите нямаха голова ситуация, мисля, че Левски вече има сериозно преимущество на собствен терен. Въпреки това, трябва да превключваме по-бързо от фаза атака във фаза защита и обратното. Преди допускахме повече голове. Сега израстнахме в този аспект. Отборите на Пирин и Спартак Варна обаче не трябва да са фактор за подобряването ни“, продължи той.

Първо ние трябва да подобрим играта си в защита. Пресата, завършващите подавания, те са много важни. Видяхме нивото на Хамрун. Доста опасен отбор. Взехме преимущество, надявам се сега да се представим на добро ниво. Надявам се футболистите да осъзнават важността на мача и тази победа с 1:0 да не ги заблуждава“, сподели Стоилов за предстоящия реванш срещу Хамрун Спартанс.

Мисля изцяло за мача в четвъртък. Дори отборите да си отложат мачове, това не е страшно, защото сезонът свършва много рано. Когато ние говорихме за това отлагане на мачове, никой не ни обърна внимание. Евротурнирите са важни за отборите и те трябва да получат преференции. Няма значение, този мач така или иначе ще се играе. Ако елиминираме Хамрун, това ще бъде много важна крачка за нас“, отговори ядосано Мъри на въпрос дали от Левски ще искат отлагане и на мача си с Лудогорец. 

Тези мачове пак ще ги играем през 3 дни, а не през 3 месеца. Искам да сме концентрирани в представянето си в Европа, защото представянето на българските отбори в Европа носи пари на всички. От нас и Лудогорец останалите отбори взимат пари“, отсече Стоилов.

А ето какво емоцианално изказване направи героят на Левски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички