Мощ! Левски направи на кайма Локомотив София, Костов си отмъсти на Стоев (ВИДЕО+СНИМКИ)


Мощ! Левски направи на кайма Локомотив София, Костов си отмъсти на Стоев (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8667 0

Левски направи на кайма Локомотив София, разбивайки съперника си с 6:0 на стадион „Георги Аспарухов“. Така „сините“ регистрираха най-голямата си победа от 2018 година насам, когато сразиха със 7:0 Верея.

Първият успех за сезона на „Герена“ се оказа и сладък реванш за треньора Николай Костов срещу Стойчо Стоев. Именно загуба срещу него костваше „главата“ на настоящия наставник на Левски при първия му престой в клуба. Тогава Миньор Перник на Стоев победи „сините“ като гост с 1:0, след което се стигна до уволнението на Костов.

Домакините буквално се забавляваха не терена и показаха завидна ефективност особено по отношение на точките удари към вратата на Бубакар Гайе, като 6 от 7 такива се оплетоха в мрежата на столичните "железничари". Любопитното е, че Левски започна мача без типичен таран, след като Рикардиньо остана на резервната скамейка заради травма. Асими Фадига пък направи дебют за "сините" в среща от родното първенство.

В този мач на небосклона с пълен блясък изгря и нова звезда – Джевад Ел Джемили. Испанецът заби две от попаденията, с което сметката му набъбна до 4 от началото на кампанията. Той вкара 2 гола и на Ботев Пловдив в предишния кръг. Уелтън пък блесна с 2 асистенции.

Тон на голеадата във вратата на игралия безобразно Бубакар Гайе даде Андриан Краев в 20-ата минута. Последваха два гола на Джевад Ел Джемили в 38-ата и 51-ата минута. Марин Петков ознаменува юбилейния си стотен мач със „синия“ екип с попадение за 4:0 в 65-ата минута. Роналдо наказа комичен гаф на Гайе за 5:0 в 72-ата минута. Илиян Стефанов оформи крайното 6:0 в 80-ата минута, като посвети гола на покойния си баща.

Домакините доставиха истинска наслада на своите фенове, които искаха още попадения във вратата на Локомотив София. Хората на Стойчо Стоев пък играха безобразно и най-чистото им положение беше греда на Франса в края на мача.

Така Левски изскочи на третото място в класирането с 6 точки. Следващият мач на „сините“ е реваншът срещу Шкупи от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите идния четвъртък. Локо Сф остана на 12-ата позиция с 3 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с натиск на домакините. Още във 2-ата минута Ел Джамили изведе отлично Роналдо зад гърба на защитата. Второто докосване на бразилеца обаче бе нескопосано и топката се озова в ръцете на вратаря Гайе, преди да успее да стреля.

В 5-ата минута се стигна до корнер за домакините. След неговото изпълнение кълбото се озова у Уелтън, който шутира от далечна дистанция, но неточно.

Първият точен удар обаче бе на сметката на Локо Сф, макар и да не затрудни Пламен Андреев. Валентин Николов проби отляво и би, но нямаше проблеми за стража на домакините в 13-ата минута.

ГОООЛ! Левски откри резултата в 20-ата минута. „Сините“ изпълниха третия си ъглов удар късо. Ел Джемили пусна към непокрития на дъгата на пеналта Уелтън. Той центрира опасно и Андриан Краев с лекота с глава прати топката в мрежата на Гайе – 1:0.

Домакините продължиха да са по-активният отбор на терена. Очевидно обаче падналото попадение притъпи леко импулса им за по-офанзивни действия.

В 32-ата минута Красимир Станоев пробва да изненада Андреев след пробив отляво, стреляйки в близкия му ъгъл, но младият страж внимаваше.

ГОООЛ! „Сините“ удвоиха преднината си в 38-ата минута. Уелтън получи вляво, след което пусна перфектен пас към връхлитащия Джавад Ел Джемили. Последният пое топката и преодоля Гайе за 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката домакините заиграха по-спокойно. Те обаче не изпуснаха инициативата. Хората на Николай Костов продължиха да доминират на терена.

ГОООЛ! В 51-ата минута резултатът стана класически. Джавад Ел Джемили заби втория си гол в срещата за 3:0 и негов четвърти от началото на сезона. Петрис намери Роналдо, който центрира по земя. Алан Диас се намеси и изчисти нескопосано. Топката попадна у Ел Джемили, който шутира, но в тялото на бранителя, ала кълбото пак се удари в крака на Джемили, който я насочи в мрежата.

ГОООЛ! Резервата Марин Петков направи резултата 4:0, ознаменувайки своя мач №100 със „синята“ фланелка. Асими Фадига изведе вляво Цунами, а бразилският бек намери перфектно младия нападател, който останал непокрит, нямаше как да сгреши.

ГОООЛ! И Роналдо се записа сред голмайсторите за 5:0 в 72-ата минута. Той се възползва от грешка на вратаря Гайе, пресирайки го сериозно. Той му открадна топката и на празна врата вкара. Роналдо отпразнува гола си като Кристиано Роналдо.

Само 120 секунди по-късно Ел Джемили се озова сам в пеналта, но Гайе отрази шута му.

ГОООЛ! Илиян Стефанов направи разгрома пълен – 6:0 в 80-ата минута. Той вкара гол, след което свали тениската си и посочи към небето, след като наскоро националът загуби своя баща. 

В 84-ата минута Карлос Франса отправи удар към вратата на Левски, но топката срещна страничния стълб на Пламен Андреев и гостите не успяха да реализират почетен гол.

До края не паднаха повече попадения и Левски записа първата си победа на „Герена“ от началото на сезона.

 

СЪСТАВИ 

Левски: Андреев, Петрис, Цунами, Роналдо, Краев (к), Ел Джамили, Уелтън, Митков, Кордоба, Димитров, Фадига

Локомотив София: Гайе, Диас, Франко, Димов, Даниел, Милошев (к), Найденов, Станоев, Николов, Митков, Фреирес

Преди мача

Едно от малкото общи между съперниците преди двубоя е точковият им актив - по 3 точки. Левски загуби от ЦСКА 1948 (1:2) и победи Ботев Пловдив (3:1) , а Локомотив София стартира с успех над Ботев Враца (1:0), но последва поражение от Локомотив Пловдив (2:4).

Левски обаче е между две европейски квалификации - в четвъртък вече победи при визитата си на Шкупи (2:0), но следва и реванш на "Герена" на 3-ти август. Поради тази причина се очакват рокади от Костов. 

Припомняме ви, че в началото на миналия сезон "железничарите" се наложиха драматично като домакини с 3:2, а след това се бориха до края, но Левски спечели с 1:0. "Сините" имат 6 поредни успеха като домакин над градския съперник. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички