Моделът "бащица" е неизбежен в българския футбол, в Левски ситуация е зле, вярва Батков


Моделът "бащица" е неизбежен в българския футбол, в Левски ситуация е зле, вярва Батков
Снимка: Lap.bg

2700 0

Бившият собственик на Левски Тодор Батков даде своята версия за случващото се при "сините" и пропадналите преговори между Наско Сираков и Джоузеф Диксън за смяна на собствеността на клуба. Адвокатът е сред тези, които не вярват особено в това, което англичанинът обещаваше, и призова от клуба да бъдат по-прозрачни относно случващото се на "Герена". 

"Бях чул, че има някакви разговори с Диксън, но не знаех подробности. Изненадах се от това, което Наско съобщи на могилката на 24 май. Още тогава изразих съмнение, все пак 30 години ръководя голяма адвокатска къща. Някакси не ми се връзваше", сподели Батков и изложи своите аргументи за това: 

"България е рискова страна с ниска покупателна способност, Левски има милиони задължения, които трябва да бъдат покрити. Трябва да генерира отнякъде минимум 10-12 милиона лева приходи, за да се издържа. И едва след това идва инвестицията, която сама по себе си също е рискова".

Бактов също така беше категоричен, че у нас все още трябва да се разчита на модела "бащица" и клубовете да имат свой благодетел - така, както са Лудогорец, ЦСКА и ЦСКА 1948, в които се наливат най-сериозни суми за развитие. 

Бившият собственик на Левски изрази и притеснение за настоящата ситуация в клуба. Въпреки че Наско Сираков увери, че ще има финансова стабилност при "сините", съставът на Левски продължава да е ограничен, играчи се готвят без договори, а Батков призова да се направят дарителски сметки за конкретни цели, за които феновете искат да подпомогнат отбора. 

"Много е зле ситуацията в Левски. Тревожно е положението! Мълчанието не помага на никого. Да излязат от клуба и да кажат: "скъпи левскари, ситуацията е тази и тази, моля ви помогнете, кой с каквото може".

И още един съвет: да обявят отделни сметки - желаещи да дарят на школата, да дарят на първи отбор. Но ние дори нямаме и първи отбор в момента, останали са 12 футболисти. Не знам как издържат, как хранят семейства". 

Все пак Батков завърши оптимистично: "Да не губят вяра феновете. Левски ще го има. От държавата да не чакаме, свърши тази работа", заяви адвокатът в ефира на "bTV". 

Както е известно, Наско Сираков хвърли сериозна светлина върху процесите в клуба през последните месеци, а скоро след неговата медийна изява Джоузеф Диксън даде своята версия за провала на сделката за Левски (подробности в линка). 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички