"Много неща се случиха в Айнтрахт през последната година": Какви са шансовете на Левски?


"Много неща се случиха в Айнтрахт през последната година": Какви са шансовете на Левски?
Снимка: Levski.bg

3534 0

Левски има изключително трудна задача в плейофа за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите. "Сините" трябва да се справят с германския Айнтрахт Франкфурт, като са в ролята на сериозен аутсайдер.

Въпреки това отлично запознатият с германския футбол Илия Груев-старши е на мнение, че българският отбор ще се представи достойно и има своите шансове. Той отбеляза, че в Айнтрахт са се случили някои сътресения в последните години и нещата са се променили.

"Очакванията ми са подобни като на всички, а те са Левски да се представи достойно срещу Айнтрахт Франкфурт. Разбира се, че в София идва един Айнтрахт, който е фаворит в двата мача на хартия. Но в края на краищата, Левски има своите шансове и се надявам да ги използва по най-добрия начин.

Първо, много неща се случиха в Айнтрахт Франкфурт през последната година. Всички знаем, че преди две години отборът спечели Лига Европа. Миналата година Айнтрахт не се представи убедително в първенството, но с финален спринт успя да завърши на 7-мо място. Старши треньорът Оливер Глазнер ги напусна миналата година и аз лично го харесвах много като начин на игра. Сега клубът се ръководи от Дино Топмьолер, който е млад треньор. Той бе помощник на Юлиан Нагелсман в РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен.

По време на подготовката Топмьолер имаше сериозни проблеми да наложи своя стил на игра, а и Айнтрахт загуби два мача от регионални отбори и имаше напрежение. След една убедителна победа за Купата на Германия срещу Локомотив Лайпциг и след тази срещу Дармщат, отборът показва, че се стабилизира" - сподели Груев-старши пред "Дарик радио".

Освен това той посочи като предимство за българския тим фактът, че е доста по-напред по отношение игровия ритъм, тъй като Айнтрахт Франкфурт е имал едва два мача от старта на сезона. Той посочи и силата на германския отбор.

Предимството на Левски и силата на Айнтрахт Франкфурт

"За мен Левски обаче има своите шансове, защото Айнтрахт Франкфурт игра вчера едва втория си мач за сезона, докато "сините" са доста по-напред с материала заради игровия си ритъм. Айнтрахт играе много бързо. Това е предимство за отбора, както и за германския футбол, защото тук самото темпо е много по-високо. Гледах няколко мача на Левски и мога да кажа, че отборът се опитва да играе бързо и динамично, но разликата е в самото темпо, защото Левски е този, който задава темпото в България.

В предни позиции в Германия винаги се търсят бързи футболисти, защото бързината не се тренира, а се купува. Айнтрахт Франкфурт разполага в лицето на Коло Муани и Линдстрьом доста бързи играчи, които имат добри качества да играят и един на един" - допълни още Груев-старши. Освен него германски вратар също сподели интересни думи преди Левски - Айнтрахт Франкфурт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички