"Може би не очакват това в София" - немски вратар с интересни думи преди Левски - Айнтрахт Франкфурт


"Може би не очакват това в София" - немски вратар с интересни думи преди Левски - Айнтрахт Франкфурт
Снимка: БГНЕС

10793 0

Бившият немски вратар на Локомотив Пловдив - Лукас Рейдър, сподели очакванията си за сблъсъците между Левски и Айнтрахт Франкфурт от плейофите за влизане в груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

*Първият мач в София е на 24-ти август (20:00 часа), а реваншът в Германия е насрочен за 31-ви август (21:30 часа).

"В медиите спортните директори на Айнтрахт казаха, че за тях е по-добре, че първият мач е в София, а реваншът - във Франкфурт. Смятат това за предимство. Ако сравните отборите като индивидуалности, за мен Айнтрахт е фаворит. Това са само два мача, почти за Купата е. Всичко може да се случи. Играчите на Франкфурт казаха в няколко интервюта, че няма да подценят Левски", обясни Рейдър в интервю за "Dsport" и допълни:

"Има разлика между Бундеслигата и българското първенство, но смятам, че първите три-четири отбора в България са много силни. Може би по-малките отбори в България не са силни, както по-малките в Германия, но специално първите три-четири са силни. Мисля, че първият мач в София ще бъде много важен за Левски. Ако постигнат добър резултат, могат да влязат уверени в реванша".

29-годишният страж, който напусна България през миналото лято, отговори на въпрос дали феновете на "сините" могат да повлияят на играчите на Айнтрахт: "Да, може би те не очакват тази сила от феновете. Помня, че играхме с Локо Пловдив срещу Левски и имаше страхотна атмосфера. Във Франкфурт също има огромна фен база и на всеки мач стадионът е пълен, но може би не очакват това в София. Може да повлияе, да".

Лукас Рейдър назова и силните фигури в състава на Дино Топмьолер: "Сега имат някои много опитни играчи, като Марио Гьотце, Хасебе - много опитен централен защитник. Специално в средата на защитата имат много опит. Могат да контролират мача, темпото на игра. Това е една от силите на Айнтрахт Франкфурт. Коло Муани е този, който може да реши мача. Фокусът трябва да е върху него, да го пазят защитниците и ако могат да го направят, това ще е голяма стъпка за Левски, тогава ще е трудно за Франкфурт да вкара гол".

За финал вратарят прогнозира: "Ще кажа, че първият мач ще завърши 0:0, а в реванша Айнтрахт ще спечели мача с 2:0".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Само в SportLive.bg! Емил Спасов отсече: Ако Левски бие Айнтрахт, ще е чудо като това от „Парк де Пренс“ на националите за класирането на Мондиала в САЩ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички