Медиите в Украйна: как приемат Левски и приятелските срещи с руски отбори?


Медиите в Украйна: как приемат Левски и приятелските срещи с руски отбори?
Снимка: Levski.bg

3392 0

Много се изписа в последните 10-ина дни за приятелските срещи на българския Левски. Началото на коментарите бе дадено, когато стана ясно, че "сините" плануват да се изправят в контроли срещу три руски тима (вече са два, след като Краснодар се отказа от това да играе с българския отбор).

Темата не бе приета добре от привържениците на Левски, като дори европейските издания насочиха поглед към протестите им. В Русия не се приеха особено положително. Какво обаче пишат украинските медии за тези приятелски мачове на "сините"?

Водещи издания в страната (football24.ua; ua-football.com; 1927.kiev.ua; ua.tribuna; footboom1) пишат за случващото се по идентичен начин. Te не се концентрират толкова върху самия факт, че Левски ще играе срещу руски отбори.

Тази информация е предадена, но няма осезаем укор и по-крайни изказвания. В никакъв случай не се пише и по положителен начин за това решение, но се набляга върху друго - реакцията на феновете.

Всички издания посочват, че "сините" запалянковци не са доволни от решението. Освен това се допълва, че и това е една от основните причини за идеята Левски да играе в тези мачове с екип в подкрепа на Украйна (съчетавайки цветовете си жълто и синьо по този начин - както е известно, флагът на Украйна е съставен от тези цветове).

Преди приятелските си срещи пък Левски получи великолепна новина, радваща феновете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички