Марин Петков влезе в престижна класация на световно известна скаутска мрежа


Марин Петков влезе в престижна класация на световно известна скаутска мрежа
Снимка: Levski.bg

5457 0

Скаутска мрежа от 10 000 търсачи на футболни таланти вкара нападателя на Левски - Марин Петков в престижна класация. 18-годишният футболист попадна в най-новото издание на "Target scouting”, където е публикуван списък с 73 млади играчи, определени за бъдещето на световния футбол.

Само 28 от посочените футболиста са от Европа, а Петков е нареден до таланти, играещи в момента за отбори като Аякс, Арсенал, Бенфика и Хамбургер.

Петков може да бъде ползван на различни позиции в нападението. Той еднакво добре действа по крилата и на върха на атаката. Често сменя посоката и навлиза в средата на терена. Действа умело под напрежение и не се притеснява да играе един на един срещу свой опонент. 18-годишният футболист чете играта много добре. Марин Петков се труди много по време мачовете, където изразходва много енергия, защото покрива голям периметър. Той често се връща назад, за да помага на защитниците за отнемането на топката. Бързината му помага да бъде полезен и на контраатака“, пише в материала.

Неговият атакуващ стил е базиран изцяло на бързото движение и добрия изстрел с левия крак. Наскоро Петков заяви, че иска да стане важен играч за Левски, след като да премине в друг клуб в чужбина. Вариативността му в атака му позволява да бъде полезен в различни тактически постройки и ще бъде много интересен за редица клубове", добавят анализаторите.

Вижте още: Ще има ли Левски нов собственик?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички