Ще има ли нов собственик? Фирма прави одит в Левски


Ще има ли нов собственик? Фирма прави одит в Левски
Снимка: Levski.bg

7747 0

На „Герена“ стартира любопитна финансова процедура. Независима фирма започна одит на Левски от днес, съобщава „Гонг“.

Целта е да се изготви отчет за финансовото състояние на клуба. Публична тайна е, че „сините“ висят с големи задължения. След извършването на одита се очаква да се изясни точният размер на дълговете на клуба.

Левски все пак успя да погаси част от задълженията си към институции, бивши треньори и футболисти. Изчистването им стана факт благодарение главно на парите, които се събират от феновете на отбора.

И в момента тече кампания по набиране на средства – „Левски е вечен“. Привържениците със „сини“ сърца не спират да даряват средства и сумата постоянно се увеличава.

От изданието не съобщават повече подробности за извършването на одита в Левски. Прокрадват се обаче нотки на съмнение, че той може да се прави и с оглед на евентуалната смяна на собствеността на клуба.

Наскоро се появиха информации, че от „Юнайтед Груп“ са подновили преговорите за 80% от акциите на клуба. Твърди се, че представителите на медийния магнат Драган Солак са се срещали с ръководните фактори на „Герена“. Обичайна практика е интерес към даден футболен клуб кандидат-купувачът да извърши одит.

От Sportlive.bg към момента не можем да потвърдим, че одитът има за цел да запознае бъдещите нови собственици на „сините“ с финансовото състояние на клуба.

Иначе преди дни се разбра, че бащата на собственика на Ботев Пловдив Антон Зингаревич е бил на „Герена“ за първия мач срещу ПАОК. Веднага тръгнаха слухове, че руският милиардер може да инвестира при „сините“.

А ето кой съдия ще ръководи реванша между ПАОК и Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички