Любо Пенев разкритикува БФС и отправи специални думи за Левски


Любо Пенев разкритикува БФС и отправи специални думи за Левски
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

25995 0

Старши треньорът на Хебър Пазарджик Любослав Пенев говори след успеха над Левски за Купата на България с 2:1. Той похвали своите футболисти, но и се изказа критично срещу решението да няма ВАР на тази фаза от надпреварата.

"Силите ги има, защото е подготвен отбор. Винаги казвам, че играем добър футбол, а днес изиграхме отличен мач. Фактът, че не направихме нито една смяна, показва, че отборът е подготвен много добре. Мачът се играе до последния съдийски сигнал. Не е нормално 2023 година, осминафинал за Купата, да няма ВАР, който помага на всички" - започна той.

Освен това Пенев се изказа ласкаво за "сините", като ги определи за един от фаворитите в надпреварата. Той коментира и проблемите извън терена, както и неяснотата около бъдещето на клуба и на работещите в него.

"Момчетата се раздадоха, дисциплина, характер, отборна игра. Такъв футбол искам да виждам непрекъснато. Не се получава винаги, но това е целта. Днес се получи и отстранихме един от фаворитите за трофея.

Какво е бъдещето на Любослав Пенев?

Критики не е точната дума (бел. ред. към неговите играчи). Корекции, забележки. Това е ежедневен процес. Искам да похваля момчетата. Трудът, който влагат в тренировките, се показва в мачовете. Това е линията, която трябва да следваме. Винаги им казвам, че трябва да оставят проблемите извън съблекалнята. Който не е готов, ще го разбера, че не е готов и главата не е настроена за мач. Нито футболистите, нито треньорският щаб имаме някаква яснота. Никаква информация, изключително неясна информация. Въпреки това се справяме по най-добрия начин, дано някой скоро каже нещо. Да не стане "от умрял писмо да чакаме".

Това е частичен успех, защото не сме спечелили Купата на България, това е втори мач, втора победа. Хебър е тук и сме тук от 8-9 месец, вършим много сериозна работа. Дай Боже да не се изхвърли в канала. Никой не вярваше, че отборът ще бъде спасен. Не само че не изпаднахме, но не играхме и бараж. Започнахме добре сезона. Остава още един мач и ще го изиграем както трябва" - каза още Пенев преди "Диема спорт".

Един от героите за Хебър пък разказа как Любослав Пенев е мотивирал отбора за победата над Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички