Хебър Пазарджик "погреба" трагичен Левски в края! "Сините" са аут от Купата на България (ВИДЕО)


Хебър Пазарджик "погреба" трагичен Левски в края! "Сините" са аут от Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5603 0

Отборът на Хебър Пазарджик елиминира Левски в сблъсък от 1/8-финалите за Купата на България. "Гробарите" се наложиха с 2:1 у дома с гол в последната минута на "синия" юноша Атанас Кабов, който прати столичния гранд у дома с последния удар в мача.

Всички попадения в днешния ден паднаха през второто полувреме. Първо, Ангел Бастунов откри от дузпа след спорна ситуация, в която Жереми Петрис извърши нарушение. "Сините" съумяха да се активизират след това и натиснаха сериозно. Уелтън направи страхотна индивидуална акция и успя да изравни. Това обаче далеч не бе всичко. С последния удар в мача "гробарите" успяха да отстранят Левски с гол на Атанас Кабов след неразбирателство в отбраната на столичани.

Интересното е, че Хебър не бе вкарвал гол във вратата на Левски от 9 септември 2000 година, а днес наниза два. Също така воденият от Любослав Пенев отбор ще играе за четвърти път в своята история на четвъртфинал за Купата.

От другата страна, фаворитът в мача - Левски, не успя да впечатли. "Сините" се втурнаха в предни позиции чак след допуснатото попадение, а преди това не създадоха нищо по-сериозно пред вратата на Матвей Игонен.

Следващото предизвикателство за "сините" се казва Ботев Враца на девети декември, с който Николай Костов и компания ще сложат край на полусезона. За Хебър пък предстои гостуване на "Колежа" на Ботев Пловдив на 10 декември.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" започнаха по-добре двубоя, контролирайки играта, но първата по-добра възможност бе пред Хебър. Удар с глава към вратата на Пламен Андреев накара младежкия национал да прави фантастична двойна намеса и да спаси сигурен гол. В 10-ата минута се стигна до нов шанс за домакините. Стилиян Тисовски си пробва късмета от дълго разстояние, но топката рикошира в бранител на столичани и излезе в корнер, от който не последва нищо сериозно.

В 20-ата минута след намеса Андреев удари своя съотборник Кристиан Димитров в главата, а той се строполи на земята. В крайна сметка, не се наложи смяна и родният национал продължи. Няколко минути по-късно наскоро контузения Цунами също получи медицинска помощ, но и той успя да продължи мача.

Кристиан Димитров върна рисковано към Пламен Андреев в 29', а Георги Николов атакува вратаря на "сините". Нападателят бутна кълбото край него, но ъгълът беше твърде малък за стрелба, след което опита центриране, но стражът възстанови позицията си и спря опасността, уловявайки кълбото. До края на първата част не се случи нищо интересно и двата тима се насочиха към съблекалните при резултат 0:0

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след подновяването на играта удар на Кабов полетя високо над напречната греда на Пламен Андреев. Малко по-късно се стигна до шанс за гостите в 55', когато Уелтън овладя вляво и със запазената си марка елиминира навътре двама съперникови бранители. Последва удар с десния крак по диагонала, който бе твърде лековат, за да затрудни Игонен.

В 68' Жереми Петрис извърши нарушение в наказателното поле на "сините" и Васимир Ел-Хатиб веднага отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана Ангел Бастунов, прати Пламен Андреев в обратния ъгъл и отбеляза за 1:0 в Пазараджик. В 75-ата минута се стигна до нов шанс за "гробарите". Топката бе пратена в наказателното поле на "сините", а там след карамбол можеше да се стигне до куриозен автогол, но кълбото бе изчистено навреме.

В 81-ата минута Уелтън направи страхотен пробив по централната линия и малко пред наказателното поле на пазарджиклии стреля, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб. Отново Уелтън падна под светлините на прожекторите 7 минути по-късно. Марин Петков бе изведен чудесно в половината на Хебър и пусна хубаво подаване за бразилеца, който сам срещу Игонен разтресе стреничния стълб.

В първата минута на добавеното време Уелтън изкупи вината си подобаващо. След нов пробив на бразилеца и много прецизен удар резултатът в Пазарджик бе изравнен - 1:1. Само няколко минути по-късно пък грешка в изнасянето на топката на Хебър предостави кълбото на Рикардиньо, който проби и потърси Марин Петков в наказателното поле, но той прати топката високо над напречната греда.

Драмата бе пълна до самия край. В последните секунди на мача се стигна до неразбирателство в наказателното поле на Левски, а от това се възползваха домакините. "Синият" юноша Атанас Кабов се ориентира най-добре и вкара топката, за да подпечата победата с 2:1.

СЪСТАВИ

Хебър: 32. Матвей Игонен, 13. Архан Исуф, 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин, 27. Роберт Мазан, 84. Стилиян Тисовски, 14. Олексий Збун, 8. Карлос Охене, 10. Ангел Бастунов, 11. Атанас Кабов, 9. Георги Николов

Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 10. Асен Митков, 7. Роналдо, 97. Асими Фадига, 17. Уелтън, 9. Рикардиньо

ПРЕДИ 1/8-ФИНАЛА

На 1/16-финалите отборът на Любослав Пенев победи Спортист в Своге с минималното 1:0 (14.10.), докато този на Николай Костов не срещна особени затруднения срещу Дунав в Русе - 3:1 на 22-ри ноември.

"Зелените" са в серия от пет пореди мача без победа в Първа лига, записвайки четири загуби и едно равенство.

"Сините" пък сложиха край на своята негативна поредица от пет поредни срещи без шампионатен успех, надделявайки над Локомотив Пловдив в София с 3:0 (2.12.).

За последно на 3-ти септември Хебър и Левски премериха сили на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 8-ия кръг на Първа лига, който бе спечелен от столичани с 1:0 с автогол на Стефан Цонков в 94-тата минута.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Групата на Левски за Хебър е ФАКТ: Голяма липса, но и една страхотна новина за "сините" фенове!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички