Локомотив (Пловдив) близо до финала за Купата на България след убедителен успех над Левски


Локомотив (Пловдив) близо до финала за Купата на България след убедителен успех над Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

9902 0

Отборът на Локомотив (Пловдив) взе страхотен аванс след първия мач срещу Левски от полуфиналната фаза за Купата на България. "Смърфовете" бяха по-добрият отбор на терена и заслужено спечелиха с 2:0. Така след 2 седмици "сините" ще трябва да излязат коренно променени, за да имат някакъв шанс за класиране на финала.

И двете попадения паднаха през първата част, като и в двата случая може да има претенции към стража на гостите Милан Миятович, който при първия гол на Илиев допусна нетолкова силен изстрел във вратарския ъгъл, а при втория излезе не особено разчетено.

За момчетата на Петър Хубчев предстои гостуване на Арда в неделя (14.06), докато възпитаниците на Акрапович ще играят дерби срещу ЦСКА в пряк спор за второто място отново в неделя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Левски започна двубоя една идея по-добре. "Сините" имаха възможност да центрират топката в противниковото наказателно още в първите секунди, но изпълнението на Дени Алар не бе достатъчно добро и първия играч на Локомотив изби. Последва хубава индивидуална акция на Каргас между противникови футболисти, но последният такъв му я отне.

В 10-ата минута отново Каргас бе намерен след изпълнение на ъглов удар. Неговият изстрел обаче мина покрай вратата. Домакините поизравниха играта и опитаха добри комбинации в наказателното поле на Левски, но това не доведе до нищо по-опасно от два ъглови удара. След тяхното изпълнение вратата на Миятович остана все така незастрашена.

В 14-ата минута се стигна до най-интересната ситауция на терена до момента. Стражът на "сините" излезе изключително неразчетено, но Карагерен бе в лоша позиция и не съумя да завърши подобаващо на оголената врата. Секунди по-късно Алмейда проби добре, но не успя да намеря свой съотборник в наказателното поле на Левски.

"Смърфовете" продължиха да бъдат по-активният отбор на терена в последните минути, като стигнаха до няколко удара, всеки един от които блокиран от футболист на гостите.

23' - 1:0! Капитанът Димитър Илиев извежда напред в резултата своя тим. Каргас тръгна да изнася топката между 3-ма играчи на Локомотив и логично топката му бе отнета. Последва мигновено подаване към Илиев, който получи топката отляво и стреля в близкия ъгъл на Миятович с левия си крак. Сякаш стражът можеше да се намеси по-добре.

В минутите след попадението нещата на терена се поуспокоиха, като двата тима не създадоха нищо по-опасно и губеха лесно топакта. Стигна се до 39-ата минута, когато Аралица бе близо до това да засече центриране от пряк свободен удар.

45' - 2:0! Бирсент Карагерен удвоява аванса на своя тим. Брилянтна отборна комбинация между футболистите на домакините остави Томашевич на аутлинията отляво, Миятович излезе неразчетено, а първият моментално пусната топката успоредно, за да намери Карагерен, който вкара на празна врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Левски започна обещаващо втората част. Гостите спечелиха правото да изпълнят ъглов удар още в първите секунди. След него се стигна до леко разбъркване, което обаче завърши без опасност за Мартин Луков. 

Минути след това "смърфовете" имаха претенции за показване на директен червен картон на Каргас, който събори Аралица точно преди да овладее топката и да напредне. Правилно решение на Стоянов да покаже само жълт картон, тъй като ситуацията бе близо до центъра, а и Аралица все още не бе овладял топката.

В 68-ата минута най-сетне Левски имаше добра възможност, след като организира бърза контраатака. Топката стигна до появилия се от пейката Станислав Костов. Той имаше възможност да прехвърли излезлия Луков или да подаде успоредно към непокрит свой съотборник, но вместо това отправи изключително слаб удар по земя, който нямаше как да затрудни стража на Локомотив.

В 87-ата минута Миятович най-после се прояви в добра светлина. Момчил Цветанов центрира към далечната греда, но черногорският национал изби добре с една ръка пред очите на противников играч.

До края на мача "сините" така и не успяха да осъществят нужния сериозен натиск, камо ли да създадат 100%-ови положения, с които да потърсят така ценния гол на чужд терена. Така двубоят завърши убедително в полза на Локомотив, който взима сериозна преднина преди реванша.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Изненадващо или не, но Локомотив (Пловдив) е в ролята на фаворит на букмейкърите за тазвечершния двубой. Проблемите в Левски, които не са от футболно естество, бяха една от водещите теми у нас в последните седмици, като това неминуемо влияе на футболистите на "сините" (както призна и самият Петър Хубчев).

Те подновиха сезона със загуба от шампиона Лудогорец с 0:1, но представянето на Левски не бе никак лошо. Въпреки това, поражението затвърди кошмарната форма на "сините" през тази година - 4 равенства и 2 загуби в официални двубой (едното равенство бе превърнато в победа чрез дузпи над Лудогорец за Купата на България).

Локомотив (Пловдив) вече е втори във временното класиране на Първа лига след грешната стъпка на днешния си опонент. Въпреки това, "смърфовете" определено не убедиха, че се намират в най-добрата си форма след подновяването на двубоите след прекъсването, като победиха трудно с 2:0 (в последните минути) Етър.

И за двата тима Купата на България се явява като пряк път към европейските турнири и като възможност за трофей през сезона, като това би бил втори пореден за "смърфовете" ако успеят да го завоюват. Първо обаче трябва да преминат през Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички