Левски вдига капитала, започна записване за нови акции в клуба


Левски вдига капитала, започна записване за нови акции в клуба
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2063 0

Вече е започнал да тече срокът за записване на нови акции от Левски, след като протоколът от общото събрание е в Търговския регистър, информират колегите от "24 часа".

"Синият" клуб все пак е вдигнал капитала си на общото събрание преди няколко седмици, когато изпълнителният директор Ивайло Ивков и членът на Надзорния съвет Петър Ганев бяха освободени от позициите си.

След шума около уволнението на юриста, както и на Ганев никой от ръководството на клуба не заговори за това, заради което са се събрали акционери, е свършено. В точка 1 на общото събрание е заложеното за гласуване за увеличение на капитал.

Проверка на гореспоменатото издание показа, че работата е свършена и той е вдигнат с 3 милионе лева. Сегашните акционери в клуба могат до средата на месец май да заявят и платят нови ценни книжа с номинал от 1 лев, но с цена от 5 лв.

На сбирката са присъствали 97,57% от имащите право на глас. Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков е притежател на 86,6%. Останалите са миноритарни акционери в клуба.

Преди гласуването - съветникът на Сираков - юристът Борислав Георгиев, е успял да убеди всички акционери защо е добре да се приеме увеличаването на капитала на клуба. По думите му така дългът на "сините" към НАП, който се равнява на 11,8 млн. лв., ще бъде погасен най-бързо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Левски на левскарите" с огромен свързан с Гунди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички