Обрат около наказанието на Левски, фенове на "Герена" срещу Ботев Пловдив може и да има


Обрат около наказанието на Левски, фенове на "Герена" срещу Ботев Пловдив може и да има
Снимка: Yulian Todorov/ LAP.bg

3328 0

Срещата между Левски и Ботев (Пловдив) от Първа лига със сигурност ще се играе пред фенове, твърди "Мач Телеграф", който е направил проучване по въпроса. Очаква се, че във вторник Апелативната комисия към БФС ще се самосезира и ще намали наказанието на "сините".

Припомняме, че Дисциплинарната комисия наложи наказание на Левски -  мач без публика, заради ексцесиите на агитката във веченото дерби с ЦСКА. На "Герена" пък реагираха мигновено и призоваха привържениците си да напълнят стадион "Георги Аспарухов" за мача с пловдивчани, въпреки наложената забрана. Отделно столичани поставиха и много въпросителни около "40-годишното си приятелство с президента на футболната централа Борислав Михайлов".

Има вероятност Апелативната комисия да затвори само сектор "Г", където се настаняват най-върлите почитатели на "сините" - "Ултрас Левски". Възможно е и целият сектор "А" да бъде затворен за двубоя, защото именно от там е полетяла пиратката, която нарани масажиста на ЦСКА в мача преди седмица. Секторите "Б", "В" и "Г" обаче ще останат отворени за феновете. 

Все пак има и малък шанс Апелативната комисия да не се самосезира, както направи преди време за едно наказание от два мача на Локомотив Пловдив, което беше отменено. Ако това стане, левскарите са твърдо решени да пуснат феновете си и да напълнят "Герена" за битката с "канарчетата". Интересното е, че в дисциплинарния правилник на БФС не фигурира наказание за неспазване на подобна забрана. Юристите на "Георги Аспарухов" са прегледали обстойно законите на централата и са стигнали до извода, че могат да бъдат глобени с 2000 лева, ако пуснат привържениците си на трибуните. Сумата е миниатюрна на фона на очакваните приходи от около 200 хил. лева от билети, така че на "Герена" са готови да я платят дори в троен размер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички