Левски свиква управителен съвет, обсъждат дербито с ЦСКА?


Левски свиква управителен съвет, обсъждат дербито с ЦСКА?
Снимка: Sportlive.bg

1109 0

В петък ще се проведе извънреден Управителен съвет на Левски. На него босът на клуба Наско Сираков и останалите шефове ще обсъждат дали „сините“ да откажат дербито с ЦСКА заради кризата с COVID-19, ударила „Герена", твърди "Мач телеграф".

Такъв ход обаче е твърде рискован, защото Левски ще понесе огромни наказания и глоби от Българския футболен съюз. Припомняме, че Левски поиска отлагане на мача в събота.

Правилникът на БФС не им дава основание за това, защото карантината на основната група от заразени футболисти изтича в дните преди срещата и реално не се очаква в деня на дербито в Левски да има над 10 играчи с коронавирус.

Припомняме, че „сините“ поискаха отлагане на мача с ЦСКА в събота заради кризата с COVID-19, но според правилата на БФС мач ще има, защото карантината на футболисти на Левски изтича три дни преди дербито, пише изданието. Това поставя „сините“ в тежка ситуация, защото Славиша Стоянович, който ще направи своя повторен дебют срещу „червените“, провеждаше тренировки със 7-8 човека по време на паузата.

На „Герена“ са наясно, че няма как Славиша Стоянович да подготви футболистите за ден-два, след като две седмици не са тренирали нормално. Новият наставник не можа да използва и вчера първите четирима от отбора, които се разболяха от COVID-19.

Става дума за карето Матео Стаматов, Марин Петков, Стивън Петков и Георги Александров, на които карантината изтече и се очакваше, че те ще започнат тренировки веднага. Това обаче не се случи, защото четиримата все още не си бяха направили PCR тестовете, които трябва да са отрицателно, за да се завърнат на терена.

Междувременно и от ЦСКА вече имат много проблеми преди двубоя - ето какви.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички