Брадли Мазику от ЦСКА е с COVID-19, "червените" с "осакатен" състав за мача с Левски


Брадли Мазику от ЦСКА е с COVID-19, "червените" с "осакатен" състав за мача с Левски
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1470 0

Лоши новини за ЦСКА едва няколко дни преди голямото дерби срещу Левски от Първа лига. Най-постоянният футболист на "армейците" - левият краен защитник Брадли Мазику, е с коронавирус и ще пропусне мача със "сините", който ще се състои в събота (21 ноември), както и този срещу Йънг Бойс от Лига Европа (26 ноември) .

От федерацията на Република Конго обявиха официално, че Мазику е дал положителна проба за коронавирус и е изолиран в хотела на отбора от треньора Кандидо Валдо. По този начин Бруно Акрапович няма да може да разчита на пореден важен футболист.

Аут от неговите сметки е и все по-стабилно представящият се в центъра на полузащитата Амос Юга, който пък е с контузия от мача на Централноафриканската република, като напусна лагера на тима и бе изпратен за лечение в Сърбия при лечителката Мариана.

Универсалният боец Жеферсон и националът Георги Йомов с травми по всяка вероятност също няма да са на линия, докато капитанът Петър Занев пропуска на 100% дербито. Вторият капитан Валентин Антов е с вирусно заболяване (не е обявено за коронавирус) и е под въпрос.

Така изглежда много вероятно "армейците" отново да са съставени от централна двойка защитници Пламен Гълъбов и Юрген Матей, а младият Митко Митков отново да бъде използван отляво на отбраната, както бе в мача за Купата на България срещу Ботев (Ихтиман).

Трябва да се отбележи, че ситуацията в Левски също е доста тежка, тъй като над 15 футболисти на "сините" карат коронавирус. На кои ще може да се разчита ще стане ясно непосредствено в часовете преди двубоя, когато трябва да бъдат направени финални PCR тестове. Дори и да могат да играят обаче, повечето играчи ще са без тренировки цели 2 седмици.

Със сигурност аут от дербито са Ники Михайлов, Мартин Райнов и Найджъл Робърта, на които карантината изтича през следващата седмица. А ще иска ли наставникът ЦСКА Бруно Акрапович нови играчи през зимата?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички