Левски срещу ЦСКА: Дерби без блясък, но с много заряд и с най-големия залог - реванш пред феновете


Левски срещу ЦСКА: Дерби без блясък, но с много заряд и с най-големия залог - реванш пред феновете
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2388 0

28-ият кръг в Първа лига предлага огромен заряд за фенове, който идва от дербито между Левски и ЦСКА. "Сини" и "червени" се изправят един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски" от 14:45 часа, като се очаква около 30 000 зрители да има по трибуните. Главен съдия на двубоя ще е Драгомир Драганов, а на ВАР ще има трима съдии - Георги Кабаков, Радослав Гидженов и Мартин Маргаритов.

Феновете на Левски бързо изкупиха своите пропуски за двубоя, като няколко дни преди него вече нямаше достъпни. Очаква се днес и "червените" привърженици да ги последват, като все още има налични за сектор "В" и по-малко за "Г". И от едната страна, и от другата страна ще се чака "реванш" заради миналия кръг, когато и двата отбора бяха разочароващи в представянето си.

Левски - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме дербито?

Феновете на Левски и ЦСКА се готвят за своето шоу

Мъчен последен кръг и разочароващи резултати

Още: Драгомир Драганов е ръководил 3 пъти дерби между Левски и ЦСКА, а резултатът е бил един и същ

ЦСКА загуби от Локомотив Пловдив в София с 1:2, което ядоса сериозно привържениците, като гневът им най-вече е насочен към наставника Нестор Ел Маестро. Призивите за оставка не спират, а треньорът така и не успява да спечели доверието им. Левски пък постигна катастрофален резултат с 5:1 от Лудогорец в Разград, което сложи край на серия от мачове без загуба, започваща от ноември.

Напрежението и в двата лагера е огромно, независимо, че залогът е далеч от този, за които си мечтаят - титла. "Армейците" са на трето място, като изостават с точка от Черно море и 6 от лидера Лудогорец. Левски пък е 4-ти с 6 пункта по-малко от днешния си съперник.

Левски и ЦСКА са далеч от добрата си форма

Проблемите за двамата треньори обаче не са никак малко.  Николай Костов няма да може да разчита на играча, който се намира в перфектна форма. Марин Петков "изгоря", след като получи петия си жълт картон от началото на сезона в мача срещу Лудогорец. С тежка травма е Илиян Стефанов. Фабио Лима и Асен Митков също не са възстановени от травмите си, като шансът да играят и нищожен. Халфът е по-близо до завръщане в игра, докато бразилецът по-скоро ще е на линия за двубоя с Берое в края на месеца.

За ЦСКА Амос Юга пропуска двубоя заради натрупани картони. С контузии са  Иван Турицов, Юрген Матай, Християн Петров, Брадли Де Нойер и Мартин Стойчев. За Де Нойер има вероятност да попадне в групата на "червените", но не и да вземе участие в срещата.

Още: Представители на Левски и ЦСКА обещаха да няма инциденти по трибуните на дербито

Взетите мерки от полицията преди дербито

И този път полицията обеща, че са взети всички необходими мерки, за да се проведе двубоят спокойно. Получена гаранция, че по време на синьо-червеното дерби в неделя няма да има инциденти между двете агитки, каквито имаше на предишния сблъсък между двата тима.  

Въпросните представители са уверили, че ще разговарят със своите агитки и ще ограничат до минимум инцидентите на трибуните по време на мача, както и "ракетният обстрел", който се превърна в една абсурдна и опасна традиция.

Дронове и допълнителни камери също ще следят за нередности.  Освен това от Левски предупредиха, че ще се следи стриктно относно пропуска на зрителите и редовността на билетите, включително и от икономическа полиция.

Още: "Синьото" море да залее Националния"! Левски се закани на ЦСКА и призова феновете си

Кой състав е по-осакатен? Левски и ЦСКА без важни играчи в дербито

От Левски предупредиха, че няма да се пускат фенове без билети срещу ЦСКА

Левски вече изостава малко от ЦСКА по скъп състав, но по друг показател отвя категорично "червените"

Херо даде прогноза за дербито: Левски има повече футболни качества, в ЦСКА няма надграждане от миналата година

Благой Георгиев: ЦСКА винаги печели с мъка и късмет, Левски поне се старае

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички