Драгомир Драганов е ръководил 3 пъти дерби между Левски и ЦСКА, а резултатът е бил един и същ


Драгомир Драганов е ръководил 3 пъти дерби между Левски и ЦСКА, а резултатът е бил един и същ
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2212 0

Един от най-обсъжданите въпроси около дербитата между Левски и ЦСКА е кой ще бъде главен съдия в тях. Тъй като всеки детайл се следи по лупа в тези двубои, то и минимална грешка на терена веднага прави впечатление. Независимо дали от отборите, дали от треньорите, или от реферите.

В неделя (7 април) двубоят между "сини" и "червени" и той е поверен на Драгомир Драганов. Любопитното при него е, че за последно е ръководил мач от Първа лига преди 1 месец. Тогава на "Колежа" извежда отборите на Ботев Пловдив и Лудогорец, а срещата завършва 0:2 в полза на разградчани. След този двубой е бил отговарящ само за ВАР.  За дербито, което е в неделя 7 април, са назначени трима ВАР съдии - Георги Кабаков, Радослав Гидженов и Мартин Маргаритов.

Драгомир Драганов в мачовете на Левски и ЦСКА

Драганов ще има тежката задача за Левски - ЦСКА

Още: Представители на Левски и ЦСКА обещаха да няма инциденти по трибуните на дербито

Драганов е водил точно най-много срещи на шампионите. Общо 37 на брой, от които 28 са победи, 4 равенства и 5 загуби. Втори в класацията му е Левски, на които е свирил 29 двубоя - 13 победи, 7 равенства и 9 загуби. На ЦСКА е ръководил 26 срещи - 13 победи, 7 равенства и 6 загуби. 

През този сезон Драганов е свирил три мача на Левски (две победи и загуба) и два на ЦСКА, включително дербито с Лудогорец през декември (0:1), когато загуби болезнено в последните секунди в последни мач на "Армията" преди реконструкцията.

Последното дерби, което ръководи между Левски и ЦСКА е на 7-и юни 2023 година, когато "червените" побеждават с 0:2. Година по-рано на 18-и септември 2022 година пък "сините" стигат до крайния успех със същия резултат. Третото дерби, което ръководи е през 2019 година и резултатът отново е 2:0 в полза на "червените". Освен това в 2 от 3-те случая дава и червен картон. А кой състав е по-осакатен? Левски и ЦСКА без важни играчи в дербито.

Още: "Синьото" море да залее Националния"! Левски се закани на ЦСКА и призова феновете си

Иван Велчев - Кюстендилеца с нови притеснителни разкрития от "кухнята" на ЦСКА

От Левски предупредиха, че няма да се пускат фенове без билети срещу ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички