"Левски" си намери стимул в долната шестица - ЦСКА!


"Левски" си намери стимул в долната шестица - ЦСКА!

1832 6

Днес Левски започва безславното си участие във втората половина на първенството ни. "Сините" посрещат последния Хасково днес от 17:45 на "Георги Аспарухов" в мач от 23-ия кръг на А група, първи от плейофите в шампионата след разделянето на първа и втора шестица.

Спортно-техническият щаб на "Левски" е поставил интересна задача пред футболистите на тима, за да държи на високо ниво морала им. "Сините" искат да финишират първенството с повече точки от ЦСКА. Това може да стане, тъй като от "Герена" ще имат по-слаби съперници в първенството до края на кампанията, след като играят във втората шестица.

В момента "червените" са на второ място в първенството с актив от 44 точки. Левскарите пък са седми, с 10 пункта по-малко. Възпитаниците на Стойчо Стоев ще се опитат да стопят изоставането в оставащите 10 кръга до края на шампионата.

Треньорът не смята да прави кой знае какви промени по състава за днешното домакинство на последния в подреждането Хасково. Той ще заложи на титулярите си, за да започне постепенно да достига необходимия синхрон между играчите.

Единствените му проблеми са свързани с контузиите на Веселин Минев и Аймен Белаид. Така като ляв бек ще действа юношата Мики Орачев. Останалите в защитното каре ще бъдат Роман Прохазка, Борислав Стойчев и Емил Нину. В халфовата линия Стойчо Стоев ще продължи да залага на Владимир Гаджев, който ще си партнира с Мигел Бедоя. По фланговете играят Божидар Краев и Либан Абди.

Стоев се колебае за атаката. По-вероятно обаче е да се довери на поляка Лукаш Гикиевич вместо на Валери Домовчийски. Зад титулярния изнесен нападател ще действа Антонио Аниете.

Емил Ангелов-Бабангида ще дебютира като старши треньор на Хасково на "Герена", където премина най-хубавият му период като футболист. Той ще води отбора в тандем с Левент Аврамов.

Вероятни състави:

Левски: Йорагчевич – Прохазка, Стойчев, Нину, Орачев, Гаджев, Бедоя, Краев, Аниете, Абди, Гикиевич

Треньор: Стойчо Стоев

Хасково: Банков – Педро Еуженио, Трифонов, Марем, Скерлев, Чанев, Райнов, Лозев, Узунов, Маламов, Д. Алексиев

Треньор: Емил Ангелов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички