Левски ще издигне свой представител за президент на БФС, може и ЦСКА да го подкрепи


Левски ще издигне свой представител за президент на БФС, може и ЦСКА да го подкрепи
Снимка: Официален сайт на Левски

1783 0

Левски ще издигне до дни кандидатурата на адвокат Иво Ивков за президент на БФС, информира "Труд". Синът на легендата на столичани Кирил Ивков е член на правната комисия на УЕФА и отдавна е във футболните дела, но повече в сянка заради професията си.

Предварителните сондажи обаче са показали, че дори от ЦСКА нямат нищо против точно Ивайло Ивков да е кандидат за президент на футболната ни централа, пише "24 часа". Ивков вече пети мандат е член на апелативната комисия на УЕФА, като кариерата му в евроцентралата стартира с едно дело на Спартак (Варна) за служебна загуба за нередовен играч, която лиши тима от сблъсък с Пари Сен Жермен.

Според член 39, алинея 1 на устава на футболния съюз - кандидатите за президент се предлагат от ФК членове и изпълкома на БФС. Предложенията се представят в деловодството на БФС най-късно 15 дни и се публикуват най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса.

Така всичко трябва да е ясно в края на ноември, за да бъдат кандидатурите легитимни. До момента са ясни имената на първите двама сигурни кандидати за президентския пост на БФС. Това са бившият президент на Нефтохимик Христо Порточанов и босът на Марица Христо Христов. В последните дни се заговори, че и бизнесменът Петър Величков се цели в поста, като по всичко личи, че той има подкрепата и на Димитър Бербатов.

А ето какво каза Венци Стефанов за евентуалната кандидатура на Бербатов за ръководния пост в БФС.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички