Левски - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме голямото дерби на българския футбол?


Левски - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме голямото дерби на българския футбол?
Снимка: Emona Tsoncheva / Vladimir Stoyanov / LAP.bg

14150 0

Само няколко месеца след финала за Купата на България, Левски и ЦСКА ще премерят сили за пръв път през новия сезон в efbet лига. "Сини" и "червени" ще спорят за доминация в легендарното съперничество малко повече от 4 месеца след драматичния финал между двата клуба, спечелен от Левски с минималното 1:0. 

Двата тима искат да спрат доминацията на Лудогорец в класирането, като един от двата тима може да направи важна крачка към това с победа в дербито.

Въпреки че е рано за обявяване на фаворити в шампионата с оглед равностойния старт, победа в голямото дерби определено ще даде самочувствие на победителя. 

В момента ситуацията е такава, че Левски изостава спрямо големите претенденти за златните медали, като отборът е на 9-то място с 15 точки, но и мач по-малко от ЦСКА и Лудогорец, както и между два и три мача по-малко спрямо отборите, намиращи се над "сините" в класирането.

"Червените" от своя страна пък вървят ръка за ръка с "орлите", като двата гранда делят второто място с актив от 22 точки и 3 мача по-малко спрямо настоящия лидер в класирането - ЦСКА 1948. 

Във финала за Купата Станимир Стоилов и компания прекратиха серия от 10 поредни мача без победа за Левски в голямото столично дерби.

Сега негативната серия е в "полза" на ЦСКА, като "червените" вече 3 мача не могат да спечелят срещу опонента си.

Фаворит на букмейкърите в мача е Левски с коефициент около 2.30 във водещите платформи за спортни залози. ЦСКА пък е с коефициент над 3, което не се е случвало в последните години що се отнася до дербито между "сини" и "червени". 

Битката между двата отбора е в неделя следобед от 16:45 часа и ще бъде излъчена в ефира на "Диема спорт 1". Тези от вас, които нямат възможност да гледат дербито по телевизията, могат да следят Левски - ЦСКА НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички