Левски се измъчи срещу Септември, Обертан с дебютен гол


Левски се измъчи срещу Септември, Обертан с дебютен гол
Снимка: Официален сайт на Левски

2146 0

Отборът на Левски спечели с 2:0 домакинството си на Септември в мач от 9-я кръг на Първа лига. Точни на стадион "Георги Аспарухов" бяха Давид Яблонски, който минута преди края на първата част, след като се възползва от центриране на Жорди Гомес от ъглов удар, а в края на срещата Габриел Обертан вкара първия си гол с екипа на столичани.

Играчите на Делио Роси можеха да се разпишат на няколко пъти, но късметът им обръщаше гръб. Септември от своя страна организира няколко атаки, но до хубав завършващ удар така и не се стигна. Момчетата на Николай Митов имаха и две претенции за дузпа, но главният съдия Ангел Ангелов остана безмълвен.

С победата днес "сините" събират в актива си 17 точки и заемат третата позиция. За тима от "Красна Поляна" това е първа загуба след завръщането на Митов и за момента са 12-ти със 7 пункта.

Срещата на "Герена" започна равностойно, изненадващо за феновете дошли да подкрепят Левски. Двата тима водеха битката предимно в средата на терена, а първото добро положение се откри пред момчетата на Делио Роси.

В 22' Габриел Обертан направи един от характерните си пробиви по левия фланг, като успя да центрира, но ударът на Давид Яблонски намери тялото на играч на Септември и излезе в корнер. Минути по-късно бившият играч на Манчестър Юнайтед направи нов пробив от ляво, стигна наказателното поле на гостите и видя непокрития Милош Цветкович, който обаче стреля в аут.

След 25' обаче и момчетата на Николай Митов показаха зъби и организираха две добри контра атаки, които търсеха Гали. В първата ситуация капитанът на "сините" Божидар Митрев се намеси и изчисти, а при втората защитник на Левски се справи с играча на тима от "Красна Поляна".

В 40' Септември имаха нова добра възможност, като след разбъркване в наказателното поле при изпълнение на пряк свободен удар, топката стигна до Мартин Тошев, който стреля от въздуха. Преди да стигне вратата обаче тя се отби в ръката на Яблонски, а гостите се нахвърлиха върху главния съдия Ангел Ангелов, който обаче остана безмълвен.

Минута преди края на редовното време на първата част Жорди Гомес центрира от корнер, а във втори пореден мач Давид Яблонски извежда тима напред, след като надскочи защитата на гостите и с глава откри - 1:0.

В 50' Роман Прохазка направи огромен пропуск пред вратата на Георгиев, след като получи центриране от Габриел Обертан от десния фланг в малкото наказателно поле. Словакът обаче изрита топката високо над вратата от не повече от 3 метра.

В заключителните минути на мача Габриел Обертан вкара дебютния си гол за Левски, след като сам премина от центъра до наказателното поле и с мощен шут оплете топката в горния ъгъл на вратата на Септември.

Преди мача

Отборът на Левски продължава гонитбата с лидерите ЦСКА и Лудогорец, но за целта "сините" трябва да спечелят днес, след като в последните си два мача взеха едва една точка.

В миналия кръг 26-кратните шампиони допуснаха първо поражение под ръководството на италианския специалист Делио Роси, след като претърпяха обрав Коматево и загубиха с 2:1 от Ботев Пловдив. Към момента столичани са на третата позиция с 14 точки.

Тимът на Септември стартира трудно сезона в Първа лига, но в последните два мача не допусна поражение, като първа шокира Черно море с 1:4, а след това направи равенство 1:1 с Етър. Назначението на Николай Митов определено мотивира играчите, а сега специалистът ще търси реванш от бившия си клуб, който го освободи в началото на кампанията.

Състави:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Гомез, Панайотов, Прохазка, Обертан, Вутов, Буш

Септември: Георгиев, Стоичков, Траянов, Добрев, Предев, Сандански, Галчев, Тилев, Гади, Байду, Тошев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички