Вратарски проблем виси над "Герена"


Вратарски проблем виси над "Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

888 0

Левски започна сезона с цели петима вратари, въпреки че отборът имаше само двама централни защитници и по един бек. На Герена бяха Боян Йоргачевич, Божидар Митрев, Николай Кръстев и Димитър Шейтанов, бе върнат и Александър Любенов, който имаше договор с Локо Пд, но миналия сезон пази като предостъпен във втородивизионния Локомотив София.

Ситуацията с този пост изглеждаше най-стабилна. Днес тези под рамката са вече с двама по-малко. Титулярният страж в по-голяма част от мачовете през пролетта Николай Кръстев бе пратен да трупа опит в Ботев Враца. Това бе правилен ход, защото още през пролетта се видя, че младокът има още много какво да учи и изобщо не е готов за първи вратар на "Герена", пише "Меридиан мач".

Притеснителното е, че във втородивизионния тим 20-годишният страж не пази, а Сашо Ангелов предпочита да залага на опитния 32-годишен Христо Митов. Боян Йоргачевич, който бе неизменно на терена в продължение на сезон и половина, сложи край на кариерата си. На него му се играеше още въпреки контузията в рамото и лакътя, но сините не искаха да плащат голямата му заплата. Затова се стигна и до раздяла. 35-годишният страж получи необходимите почести от феновете, но казусът с него не бе разгледан достатъчно дълбоко от спортно-техническа гледна точка. Може би защото Левски бе в серия от 3 поредни победи без допуснат гол.

Сложил лентата на ръката, през сезона Божидар Митрев се справяше на ниво. До мача с Лудогорец, когато се представи слабо и бе изгонен с директен червен картон. Това отвори шанс за Александър Любенов, който се включи добре срещу шампионите. Всичко на Герена беше розово - 7 часа топката не бе навестявала вратата на отбора. След още час на Коматево срещу Ботев изглеждаше, че Левски ще спечели лесно. Тогава дойде шутът на Тодор Неделев, който мина през ръцете, а след това и през краката на 22-годишния Любенов и спря в мрежата. Левашката грешка, сложи началото на обрат и доведе до първото поражение при Делио Роси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички