Левски с трета поредна загуба в Турция, Джемили бе светлият лъч в мача (ВИДЕО)


Левски с трета поредна загуба в Турция, Джемили бе светлият лъч в мача (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3658 0

Левски допусна трета поредна загуба на подготвителния си лагер в Турция. "Сините" загубиха с 2:1 от Дукажини (Косово). Иван Андонов допусна два бързи гола в 7' и 14', а единственото попадение за „сините“ реализира Джавад Ел Джемили през второто полувреме.

И двете попадения бяха след статични положения, а Джавад Ел Джемили се включи добре през втората част, като вкара, а и имаше още няколко положения пред себе си. "Сините" нацелиха и 2 греди - на Кристиан Димитров и на Фадига.

Старши треньорът на "сините" - Николай Костов, започна със състав от 11 българи на терена от първата минута, които изиграха цялото първо полувреме. Те обаче не успяха да впечатлят и допуснаха не малко грешки. През втората част голяма част от титулярите влязоха в игра, опитаха да наложат натиск с по-креативна игра, но и тя не помогна да се избегне загубата. Левски загуби първите си две контроли в Белек, въпреки че и в двете повеждаше в резултата - 2:3 от Вашаш и 1:2 от Олександрия. Следващата контрола на Левски е утре (сряда, 24 януари) срещу босненския Тузла Сити.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата не започна добре за младия състав на "сините". Дукажини поведе още в 7', след като капитанът Блеринд Морина стреля от фал и прати топката право във вратата на Иван Андонов. Българският тим опита да отговори бързо, но липсата на идеи в атака бе видна.

Video edited on Kapwing

Играта на столичния тим не вървеше, като в 14' получиха и втори гол - отново след статично положение. След центриране Исени бе оставен непокрит и с глава отблизо вкара за 0:2. 2 минути след това се стигна до нова грешка, като пас на Чандъров бе пресечен, а Иляса Зулфиу излезе сам срещу Андонов, който спаси.

В 20' Левски бе близо до това да върне едно попадение. Организира добра атака отдясно и Бачев центрра около границата на малкия пеналт, там Димитров скочи и засече с глава, но нацели напречната греда. 5 минути след това Марин Петков впечатли с добър пробив отдясно, но

Левски можеше да върне едно попадение в 20-ата минута, когато организира добра комбинация отдясно. Бачев получи извеждащ пас и центрира великолепно около границата на малкия пеналт, където Димитров надскочи противниковата отбрана, но ударът му с глава се отби в напречната греда.

В 36' Стивън Гаоте показа отлични самостоятелни действие и стреля от около 20 метра, но над вратата. Малко след това и изстрел на Марин Петков от фал не намери очертанията. В заключителните минути "сините" наложиха натиск, но отново Марин Петков не бе достатъчно точен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Лима замени Марин Петков, а след час игра в игра влязоха 9-ма нови играчи. Само Кристиан Димитров остана от титулярите. Това се видя чрез натиск от "сините", като в 62' Фадига подаде към Митков, който обаче не стреля точно.

В 71' Патрик-Габриел Галчев даде хубав пас към Фадига, но ударът му нацели гредата - втора в двубоя за столичани. Секунди, след като Джемили се появи в игра успя да се разпише и да намали изоставането. Той стреля силно от средна дистанция, с което изненада вратаря.

Малко след това Джемили имаше нов шанс, но стражът на Дукажини спаси. В 79' Уелтън проби отляво и центрира в наказателното поле, откъдето Джемили изпусна от чиста позиция.

Стартов състав на Левски:

99. Иван Андонов, 50. Кристиан Димитров, 4. Виктор Любенов, 15. Александър Божилов, 77. Дейвид Михалев, 20. Асен Чандъров, 31. Стивън Жерард Гаоте, 16. Преслав Бачев, 14. Илиян Стефанов, 88. Марин Петков, 21. Кристиян Йовов

Стивън Жерард Гаоте

ПРЕДИ МАЧА

Левски загуби първите си две контроли в Белек, въпреки че и в двете повеждаше в резултата - 2:3 от Вашаш и 1:2 от Олександрия!

Днешният съперник на "сините" е ставал само веднъж шампион на Косово и два пъти се е класирал на финал за Купата на страната. В европейските клубни турнири пък е достигал най-много до втория квалификационен кръг на Лига на конференциите.

Следващите срещи на Левски:

  • 24.01. Левски - Тузла Сити (16:00 ч.)
  • 30.01. Левски - Острава (16:00 ч.)
  • 2.02. Левски - Динамо Киев (15:00 ч.)
  • 6.02. Левски - Кайзар (15:00 ч.)
  • 7.02. Левски - Рига (15:00 ч.)

*Четете всички последни новини около Левски в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички